Anna Johnson

Anna Johnson blir ny vd för Svenska Spel

Styrelsen i Svenska Spel har utsett Anna Johnson till ny vd och koncernchef. Hon tillträder senast i juni 2024 och efterträder Patrik Hofbauer.

Anna Johnson, 50 år, är idag partner och vd för Grant Thornton i Sverige. Hon är auktoriserad revisor och har sedan 1998 haft flera ledande befattningar inom Grant Thornton, varav de senaste sju åren som vd. Hon har en masterutbildning i ekonomi från Mitthögskolan i Östersund.

– Anna Johnson har ett framgångsrikt ledarskap baserat på inkludering och att bygga starka team som skapar kundvärde vilket har resulterat i lönsam tillväxt över åren. Hennes driv och nyfikenhet är utmärkta egenskaper för uppdraget att leda Svenska Spel. Vi har genomfört betydande förändringar de senaste åren och är idag väl rustade för att erbjuda hållbara spelupplevelser som bidrar till ett bättre Sverige. Jag och styrelsen ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Anna och hennes ledningsgrupp, säger Erik Strand, styrelseordförande Svenska Spel.

– Det här är en fantastisk möjlighet och jag är både tacksam och ödmjuk inför förtroendet. Svenska Spel har ett av Sveriges starkaste varumärken som hela Sveriges spelbolag med många välkända spelupplevelser. Koncernen har en unik position och möjlighet att driva hållbart spelande som bidrar både till glädje och spänning till nytta för svenska folket och svensk idrott. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna leda Svenska Spels förändringsresa vidare och fortsätta skapa resultat, säger Anna Johnson.

I samband med att Svenska Spels nuvarande vd Patrik Hofbauer tillträder ett nytt uppdrag som vd och koncernchef för Telia Company den 1 februari 2024 blir styrelseordförande Erik Strand vd till dess att Anna Johnson tillträder senast i juni 2024.