Årsredovisning 2017
Meny

Highlights 2017

Vinnarglädje

Med vårt breda utbud av spel lovar vi en stunds underhållning, drömmar, spänning och chans att vinna. I gemenskap med andra om man vill. Maria från Nacka och Joakim från Göteborg och hans 22 kollegor är några av årets vinnare.

Delad Lottoglädje för hamnarbetarna i Göteborg

Man brukar säga att delad glädje är dubbel glädje, och för de 23 hamnarbetarna från Göteborg som i november, precis som vanligt, lämnade in ett gemensamt spel på Lotto stämmer det verkligen. De fick nämligen dela på 3 373 561 kronor efter att ha fått sju rätt på Lotto 1.

– Vi är 23 kollegor som spelar tillsammans. Jag drog igång det här för några år sedan och det har varit lite grinigt för att vi aldrig vinner. Men är man inte med har man ju ingen chans, berättar Joakim Fernblad som är terminalchef i hamnen i Göteborg. Han hade rättat raden på söndagsmorgonen, och också sett i tidningen att det gått ut en storvinst på Lotto i Göteborg. Därför passade han på att överraska sina medspelare genom att skicka en bild på tidningsartikeln via sms.

– Jag fick sms:et mitt under farsdagsfirandet hemma, och det hade föregåtts av flera missade samtal från Jocke. Men när sms:et kom ringde jag tillbaka på några mikrosekunder, skrattar Glenn Fernblad, en av vinnarna som också är bror till Joakim och fortsätter:
– Jag fattade ju inte först utan var tvungen att dubbelkolla flera gånger. För Joakim, som alltså är den som drog igång det gemensamma lottospelandet betyder det mycket att så många fick ta del av vinsten.

– Det är väldigt roligt att det här kommer så många till glädje! Jag fick höra fantastiska historier från alla om hur pengarna verkligen kommer att göra nytta, säger Joakim Fernblad. Var och en av de 23 hamnarbetarna fick 146 676 kronor och de kommer att fortsätta att spela Lotto tillsammans. – Nu siktar vi på Drömvinsten, säger Glenn Fernblad.

Triss-lycka för Maria från Nacka

Maria jublade av glädje när det visade sig att hon skrapat fram högsta vinsten på Triss i direktsändning i TV4 Nyhetsmorgon. Nya glada Trissvinnare koras med rykande hastighet, inte mindre än 290 000 Trisslotter säljs dagligen i Sverige!

Svenska Spel Årsredovisning 2017
Till toppen