Zlatan visar att inget är omöjligt

Den här veckan har jag längtat efter. Kanske man längtar extra mycket efter ljuspunkter i livet när höstmörkret faller på väldigt snabbt (det känns som om jag ändrar lamptimern hemma varje dag).

Varför jag har längtat? Jo, den här veckan är det äntligen dags för EM-kval igen, både torsdag och söndag.

Först ut är Sverige–Ryssland. Senast hade jag förmånen att få vara i Österrike och se matchen. Vilken makalös stämning! Hoppas vi kan erbjuda minst detsamma på ett fullsatt Friends arena på torsdag.

Men kvällen innan kommer jag också att sitta klistrad vid teven. Då visar Kanal 5 en dokumentär om Zlatan Ibrahimovic med anledning av hans målrekord – 50 mål – i svenska landslaget. Zlatan har sagt inför dokumentären att han med den ”hoppas kunna visa alla ungdomar som kämpar för att nå sina mål att allt är möjligt”. Det ligger så exakt i linje med hur vi på Svenska Spel tänker, och därför har vi varit med och sponsrat sändningen.

Zlatan Ibrahimovic är en förebild som verkligen kan ge vår framtid – våra barn – den energi de behöver! Även om jag numera är uppe i 50+-åldern så får jag också energi av alla dessa duktiga idrottsprofiler vi har. Det går enkelt att översätta till min vardag för att fortsätta utvecklas både i jobbet och privat. Inget är omöjligt, det har Zlatan och flera med honom bevisat.

Kort sagt: Sverige behöver sina idrottsstjärnor. Man vet aldrig inom vilken sport nästa stjärna dyker upp, men det finns en god chans att Svenska Spel haft ett finger med i spelet, eftersom vi har stöttat svensk idrott sedan 1934. Det vill säga i 80 år! Sedan länge är Svenska Spel huvudsponsor för fem av våra mest folkkära lagidrotter: fotbollen, hockeyn, innebandyn, handbollen och bandyn. Men vi tyckte att det saknades något: Vi ville bidra med något till alla föreningsungdomar i landet.

Så föddes idén kring Gräsroten, där Svenska Spel årligen avsätter 50 miljoner kr öronmärkta för barn- och ungdomsidrotten inom föreningslivet. De som bestämmer hur pengarna ska fördelas är våra kunder. Man registrerar upp till tre favoritföreningar och varje gång man sedan väljer att spela hos Svenska Spel får klubbarna poäng som på hösten omvandlas till pengar. Snart är det dags för utdelning igen (6 november).

Jag har registrerat Färjestad i hockey (det kan de behöva) och Örebro SK i fotboll, men det går precis lika bra att stötta ungdomsverksamheten hos en badminton-, bowling- eller budoklubb. Valet är helt fritt!

Hela tanken med Gräsroten är: Utan bredd, ingen elit! Det viktigaste är att barn och ungdomar får ha kul tillsammans. Börja där, så kommer vi att få se nya stjärnor – som i sin tur lockar nya barn och ungdomar till sporten.

Det blev mycket prat om siffran 50 i denna blogg. Men när det gäller Zlatans mål får den gärna ändras i veckan… Heja Sverige!

1 svara
  1. Web Hosting
    Web Hosting says:

    – Det ar omojligt att ersatta Ibra eller att hitta en spelare med samma personlighet och karisma. Han har medfort en revolution for PSG, men ocksa for fransk fotboll.

Kommentering är stängd.