Vi står bakom Sveriges olympier – hela vägen till Tokyo

För knappt ett år sedan tecknade vi ett nytt, mångårigt samarbetsavtal med SOK, Sveriges Olympiska Kommitté. Som huvudsponsor till SOK vill vi vara med och bidra till att Sveriges olympier blir än mer framgångsrika och förhoppningen var att redan i år få se hur vår svenska OS-trupp skördade stora framgångar i Tokyo.

Nu blev det inte så. Coronaviruset satte stopp för festen i Japan, precis som det har satt stopp för nästan alla andra stora idrottsmästerskap som skulle ha gått av stapeln i sommar.

Men det är inte vi sponsorer som drabbas hårdast av det här. Det är istället alla de som satsat allt för att vara i sitt livs form just den här sommaren. Vägen till OS blir istället lite längre än vad de trott.

I vårt samarbete med SOK ingår en satsning på det så kallade Topp- och Talangprogrammet och på 10 individuella idrottare samt ett lag, som tillsammans bildar Team Svenska Spel. Det är med glädje jag nu vill hälsa teamet välkomna till oss!

Team Svenska Spel består av:

  • Angelica Bengtsson, Friidrott
  • Anna Bernholm, Judo
  • Armand Duplantis, Friidrott
  • Sofia Mattsson, Brottning
  • Petter Menning, Kanot
  • Anna Nordqvist, Golf
  • Max Salminen, Segling
  • Henrik Stenson, Golf
  • Bordtennislandslaget, herr

Dessutom kommer vi inom kort presentera ytterligare två spännande idrottare i listan.

Det är högst ovanligt att vi på Svenska Spel knyter enskilda idrottare till oss men jag måste säga att det är väldigt roligt att vi nu gör det. Vissa av dem är talangfulla framtidslöften, andra är redan etablerade världsstjärnor. De är alla väldigt framgångsrika i sina respektive idrotter och hade så klart sett fram emot ett fantastiskt olympiskt spel i sommar. Nu får de istället ytterligare ett år på sig för att komma så väl förberedda som möjligt till Japan, och vi på Svenska Spel kommer att vara med dem hela vägen.

Genom Topp- och Talangprogrammet, som Svenska Spel genom vårt samarbete med SOK är med och bidrar till, får de välbehövliga ekonomiska resurser för att kunna göra en helhjärtad satsning mot det som kanske är det största man kan uppleva som idrottare, nämligen OS. För det ska man ha klart för sig; livet som elitidrottare är för de flesta ingen dans på rosor, och det krävs stora ekonomiska resurser för att man ska kunna lägga den tid som behövs för att vara i sitt livs form vid ett stort mästerskap.

Men för många av medlemmarna i Team Svenska Spel, liksom för de flesta andra svenska idrottare, har den här våren inte bara inneburit att de fått förändra sin planering mot Tokyo, den har också resulterat i uteblivna inkomster då det inte finns några tävlingar, och det är ofta prispengar som får de aktiva att kunna försörja sig. För till exempel Angelica Bengtsson betydde det att hon för några veckor sedan gick ut och berättade att hon sökte sommarjobb.

Precis om jag skrev nyss är vi med våra aktiva hela vägen och det känns därför väldigt roligt att vi på Svenska Spel har kunnat erbjuda Angelica jobb som vinnarkommunikatör i sommar. Det betyder att våra miljonvinnare under sommaren kan bli uppringda av en annan vinnare, nämligen en av världens bästa stavhopperskor med otaliga medaljer från både nationella och internationella sammanhang. Jag kan lova att det blir en upplevelse för livet att få ett så omskakande besked som att man blivit miljonär av en av landets mest folkkära friidrottare.

Som sagt, jag är stolt och glad att vi har ett sådant fantastiskt team med oss och det ska bli otroligt spännande att följa deras, och alla andra olympiers, resa mot ett oförglömligt mästerskap i Tokyo! Vi är många som längtar dit.

PS: Under de kommande veckorna kommer vi att presentera Team Svenska Spel lite mer i våra sociala medie-kanaler, och redan nu finns en intervju med just Angelica att läsa här. Håll utkik för att lära känna våra olympier lite närmre.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel