Välbehövliga pengar till ungdomsidrotten

Igår kunde jag berätta om Svenska Spels nya avtal med Riksidrottsförbundet, där 42 miljoner kr tillförs den svenska idrottsrörelsen. Pengarna ska bland annat stötta projekt kring vardagsmotion och vardagsrörelse, men även trygga att våra unga elitidrottare får möjlighet att ägna sig åt högre studier vid sidan av idrottskarriären.

Men miljonregnet slutade inte där. För nästan samtidigt var det också dags för årets andra utbetalning av Gräsroten. Totalt delar vi ut drygt 45 miljoner kronor till ungdomsidrotten genom våra kunders val. Hundratusentals svenskar har fördelat pengarna på 8 814 föreningar inom 72 skilda idrotter.

Normalt sett sker gräsrotsutbetalningen bara på hösten, men i år var det lite speciellt. Vi valde att göra en första utbetalning på 20 miljoner kronor redan i början av maj för att stötta föreningarna under den första coronavågen. I en enkät så svarade 87 procent att förskottsutbetalningen hjälpte föreningen när de hade det som tuffast under våren.

Och nu landar ytterligare 25 miljoner kronor, samtidigt som vi tyvärr ser en ny coronavåg. Jag är övertygad om att pengarna kommer till stor nytta även denna gång och gör så att Sveriges idrottsföreningar kan fortsätta med sitt viktiga arbete att få barn och ungdomar i rörelse.

Jag vill också passa på att tacka alla våra kunder för deras engagemang i Gräsroten och svensk idrott. Ni gör skillnad!

PATRIK HOFBAUER
vd & koncernchef, Svenska Spel

2 Kommentarer
 1. Anders Finström
  Anders Finström says:

  Vad skönt att ungdomsidrotten får ett så starkt stöd!

  Något som är mindre skönt är att personalen på Svenska Spels kundtjänst uppenbarligen inte gått någon charmkurs.

  Jag har på datorn gjort ett Excelprogram. Nu behöver jag alla de lottorader som i Sverige dragits sedan Lotto startade 1980. Dessa rader ska jag skriva in i mitt Excelprogram.

  Jag kontaktade kundtjänst för att fråga om jag kunde få dessa rader utskrivna på papper, mot att jag naturligtvis betalar kostnaden. Raderna finns utskrivna som en backup i ett arkiv. Det vet jag. Samma fråga ställde jag nämligen 1995, och då gick det bra.

  Den första medarbetaren som svarade la bara på luren i örat på mig…

  Jag ringde tillbaka och möttes av en annan medarbetare. Han var totalt oengagerad. Svarade:
  – Nej, det har vi inte. Inget jag känner till.
  – Kan Du koppla mig till någon som ansvarar för Lotto, och som kanske känner till det?
  – Nej.
  – Vet Du var jag kan hitta den statistiken, då?
  – Nej, det är så gammalt, så det finns inte sparat. Det är om nån på nätet har statistiken. Hej då.

  • Jerker Nilsson
   Jerker Nilsson says:

   Hej Anders!

   Tråkigt att du fick ett dåligt bemötande från vårt håll. Jag tar och kollar upp detta personligen och återkommer per mail till dig. Kan dock inte lova något (det är långtifrån säkert att vi har samma rutiner nu som för 25 år sedan).

   Allt gott!

   Jerker/kommunikatör, Svenska Spel

Kommentering är stängd.