Välbehövliga pengar till ungdomsidrotten

Igår kunde jag berätta om Svenska Spels nya avtal med Riksidrottsförbundet, där 42 miljoner kr tillförs den svenska idrottsrörelsen. Pengarna ska bland annat stötta projekt kring vardagsmotion och vardagsrörelse, men även trygga att våra unga elitidrottare får möjlighet att ägna sig åt högre studier vid sidan av idrottskarriären.

Men miljonregnet slutade inte där. För nästan samtidigt var det också dags för årets andra utbetalning av Gräsroten. Totalt delar vi ut drygt 45 miljoner kronor till ungdomsidrotten genom våra kunders val. Hundratusentals svenskar har fördelat pengarna på 8 814 föreningar inom 72 skilda idrotter.

Normalt sett sker gräsrotsutbetalningen bara på hösten, men i år var det lite speciellt. Vi valde att göra en första utbetalning på 20 miljoner kronor redan i början av maj för att stötta föreningarna under den första coronavågen. I en enkät så svarade 87 procent att förskottsutbetalningen hjälpte föreningen när de hade det som tuffast under våren.

Och nu landar ytterligare 25 miljoner kronor, samtidigt som vi tyvärr ser en ny coronavåg. Jag är övertygad om att pengarna kommer till stor nytta även denna gång och gör så att Sveriges idrottsföreningar kan fortsätta med sitt viktiga arbete att få barn och ungdomar i rörelse.

Jag vill också passa på att tacka alla våra kunder för deras engagemang i Gräsroten och svensk idrott. Ni gör skillnad!

PATRIK HOFBAUER
vd & koncernchef, Svenska Spel