Tack och hejdå!

Förutom stoltheten över allt som Svenska Spel åstadkommit under hans sju år som vd tar Lennart Käll också med sig minnet av 123 stygn, två skruvar och en hälseneoperation efter endurotävlingen Gotland Grand National.

Ett stort tack till alla er som läser bloggen. Det här blir mitt sista blogginlägg som vd för hela svenska folkets spelbolag. Nu är det snart dags att säga tack och hejdå. Det har varit sju utvecklande, krävande och stimulerande år på Svenska Spel och i spelbranschen, jag har stortrivts varje dag.

Jag slutar den 19 juli i samband med delårsrapporten för det andra kvartalet. Då tar vår finansdirektör och vice vd Marie Loob över som tillförordnad vd till dess att Svenska Spels nye vd Patrik Hofbauer är på plats senare i höst. Och till Patrik kan jag bara säga: Grattis till ett av Sveriges mest komplexa och roligaste jobb, jag är övertygad om att du också kommer att stortrivas!

Hösten 2017 firade Svenska Spel 20 år.

Jag ser mina jobb som projekt där uppdraget är tydligt och det var det för drygt sju år sedan när jag kom till Svenska Spel. Mitt uppdrag var att förtydliga och stärka ”Spelupplevelsen och spelansvaret”.

Jag är mer än stolt över det vi åstadkommit. Svenska Spel har gjort en fantastisk resa under de här sju åren. Spelansvar, matchfixning, och obligatorisk registrering är de avtryck jag är mest stolt över att vi fokuserat på och levererat under dessa sju år.

Det finns också en lång rad andra saker som jag tänker på med stolthet: lanseringar av nya spel som Eurojackpot och Challenge, Svenska Spels förflyttning till online och mobilen, Gräsroten, butiksetableringar, vårt fokus på ansvar före vinst, alla kampanjer, reklamfilmer, stärkt position med idrotten, gästupplevelser, casinoshower, installation av spelprofessor, inga bonusar och rabatter och mycket mycket mer.

Jag tar också med mig minnet av 123 stygn, två skruvar och en hälseneoperation efter Gotland Grand National som är en av världens största endurotävlingar.

Plötsligt händer det! Triss är ett av Svenska Spels mest kända varumärken.

Listan kan göras hur lång som helst med alla stora och små händelser som jag har fått vara med om under de här åren med Svenska Spel. Framförallt har vi ändå visat att det går att kombinera tillväxt med ett tydligt spelansvar.

Men inget av det här hade varit möjligt utan alla våra kunder, partner och medarbetare. Stort tack till er alla! Det hade inte heller varit möjligt utan alla branschkollegor och konkurrenter, tack även till er. Jag älskar konkurrens, det ger rätt spänst internt, men det ska ske på lika villkor.

Jag är lite avundsjuk på er i spelbranschen som får vara med om starten av en ny spelmarknad. Det är historiskt och något ni med stolthet kan berätta för era barn och barnbarn i framtiden, att ni fick vara med om att etablera en ny spelmarknad på lika villkor.

Även om jag slutar så lever bloggen vidare. Framåt så kommer ni att få blogginlägg från mina kollegor Kristina, Fredrik och Per, de tre affärsområdescheferna på Svenska Spel.

Lycka till framåt och ha det bäst på sommarsemestern!

LENNART KÄLL
vd, Svenska Spel