Tack för ett oförglömligt mästerskap

Äntligen blev det ett OS. Vi är många som längtat efter spelen i Tokyo och det är med glädje och stolthet vi nu kan konstatera att det blev ett fantastiskt mästerskap. SOK:s mål om åtta medaljer uppfylldes. Vi har fått se favoriter stå pall för trycket och vi har fått se aktiva få sitt stora genombrott.

Den svenska truppen har fått oss hemma i tv-sofforna att skratta, gråta, våndas och jubla. Vi har gått upp mitt i natten, drömt, hejat och hoppats. Och alla deltagare har gjort oss stolta.

De svenska OS-deltagarna har också inspirerat tusentals barn och ungdomar. Tack vare dem kommer föreningar och klubbar runt om i Sverige nu ta emot barn och unga som drömmer om att bli nästa Armand Duplantis, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Sarah Sjöström eller Peder Fredricson.

Att få representera sitt land i ett olympiskt spel sägs vara bland det finaste man kan göra som idrottare. Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig, ibland går det bättre. Ibland är det glädje och lycka, ibland är det besvikelse och förtvivlan. Men i slutändan ska det ändå alltid vara stolthet.

Alla som nu kommer hem från Tokyo ska känna sig stolta. En OS-satsning kräver hårt och tålmodigt arbete. En OS-satsning är inte alltid spikrak, på vägen har många säkert stött på hinder, men alla har lyckats ta sig till sina drömmars mål – OS.

För att lyckas med en OS-satsning krävs också stöd. På Svenska Spel är vi stolta att få vara med och bidra till de svenska olympierna. Men vi är inte ensamma. Bakom varje idrottare står också hårt arbetande tränare, stöttande förbund och föreningar samt en familj som finns med i vått och torrt. En OS-satsning är inget man gör ensam – en OS-satsning är något man gör tillsammans.

Som huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté vill vi rikta vårt stora tack till de svenska olympierna. Jag vill också rikta ett tack till alla tränare, förbund och föreningar som bidragit till de aktivas framgångar. Tack för allt ni gör för svensk idrott!

Och till sist. Tack alla vars satsningar, stöttningar och framgångar nu motiverar barn och ungdomar att börja idrotta. Tack vare er läggs nu grunden för svensk idrotts fortsatta utveckling och kanske är det framtidens OS-deltagare som i höst tar sina första trevande steg inom just sin favoritidrott.

PATRIK HOFBAUER
Vd och koncernchef Svenska Spel