Svenska Spel välkomnar ny lag mot penningtvätt

Lennart-794x1030Svenska Spels VD Lennart Käll: ”För den som vill vara en seriös aktör på den svenska spelmarknaden, så bör kampen mot penningtvätt vara en självklarhet”.

Regeringens utredare Kent Madstedt kom tidigare i veckan med ett förslag till ny penningtvättslag. Den nya lagen mot penningtvätt skulle enligt hans förslag bland annat omfatta spelbolag som bedrivs med stöd av lotterilagen. Förslaget ska ut på remiss, men redan nu kan jag säga att Svenska Spel välkomnar det.

Jag känner att Svenska Spel ligger förhållandevis långt framme i frågan. Den obligatoriska registrering av spel, som vi införde 2014, var ett stort steg på vägen. Registreringen ledde då till ett intäktstapp för bolaget – men det var utan tvivel rätt beslut att ta! Förutom att det ger våra kunder ökad kontroll över sitt spelande, så ger det oss förutsättningar att identifiera och följa upp eventuella tveksamma transaktioner.

De senaste åren har vi jobbat med att höja medvetandenivån internt kring frågor om penningtvätt. För närvarande genomför vi en riskkartläggning, något de företag som omfattas av penningtvättslagen är skyldiga att göra, men som vi alltså gör redan nu.

Som marknadsledare och statligt bolag vill Svenska Spel gå före i arbetet. Penningtvätt är ett samhällsproblem som alla tillsammans måste hjälpa till att bekämpa. Det gäller även spelbolagen. För den som vill vara en seriös aktör på den svenska spelmarknaden, så bör den kampen vara en självklarhet.

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] – Jag känner att Svenska Spel ligger förhållandevis långt framme i frågan. Den obligatoriska registrering av spel, som vi införde 2014, var ett stort steg på vägen, skriver han i blogginlägget. […]

Kommentering är stängd.