Sunda intäkter och omtanke om kunderna ger tillskott till statskassan

Flera medier rapporterade nyligen om de statliga bolagens resultat för 2015. I sammanställningen kan man konstatera att när många andra statliga bolag backar, så ökar Svenska Spel. Svenska Spel är det näst bästa statliga företaget när det gäller tillskott till statskassan – 4,8 miljarder kronor.

Nu är förstås detta ingen tävling. Men det som verkligen gör mig stolt är att Svenska Spel kan bidra med detta tillskott samtidigt som vi har gjort det lättare för våra kunder att få kontroll över sitt spelande. Obligatorisk registrering av alla spel i kombination med bland annat vårt verktyg Spelkoll gör att varningssignalerna kommer tidigare och hjälper till att förebygga problemspel. Vi försöker helt enkelt hålla våra kunder borta från riskzonen.

Det var åtgärder som fick kosta: vi förlorade 800 miljoner i intäkter då vi införde dem. Men det var långsiktigt rätt. Nu går utvecklingen åt rätt håll, och som jag skrivit tidigare här i bloggen: Ansvarstagande behöver inte slå mot vinst, tvärtom. Det ska vara sunda intäkter och en genuin omtanke om kunderna som ger spelbolag tillväxt.

/Lennart Käll, vd Svenska Spel

2 Kommentarer
  1. Marsflickan
    Marsflickan says:

    Bra jobbat säger jag med, i bland krävs det att man förlorar lite för att sedan vinna i längden och det skapar även ett förtroende mellan er och spelarna. Det känns bra att ni bryr er om era spelare och det finns många som finns i riskzonen. Bra gjort svenska spel!

Kommentering är stängd.