Prispallen tar svensk idrott framåt

Varje gång Sverige tar medalj i ett mästerskap, helt oavsett idrott, så ger Svenska Spel 10 000 kr per pallplats till det specialförbundet. Det är Prispallen!

Varje gång Sverige tar medalj i ett mästerskap, helt oavsett idrott, så ger Svenska Spel en viss summa per pallplats till det specialförbundet – för 2015 skänkte vi 10 000 kr för varje svensk medalj. Det är Prispallen!


Svenska Spel är delvis sprunget direkt ur den svenska idrottsrörelsen. År 1933 lämnade 44 svenska idrottsklubbar in en ansökan till regeringen om legalisering av tippande. Året efter bildades AB Tipstjänst. Man skulle lite skämtsamt kunna säga ”och på den vägen är det.”

För det säger sig självt att 82 år (!) av samarbete med idrotten ger rejäla avtryck i företagskulturen. När Svenska Spel säger att vi vill hjälpa svensk idrott framåt, så menar vi varje ord.

Självklart bedömer vi som alla företag det kommersiella värdet av våra insatser och måste också prioritera vilka satsningar vi ska göra. Men lita på att idrott är något som går djupt ner i företagets hjärterötter!

Genom vår sponsring är vi med och stöttar folkkära lagidrotter så att de får förutsättningar att planera långsiktigt. Genom Gräsroten ger vi våra kunder möjlighet att stötta ungdomsverksamheten i sina favoritklubbar, oavsett sport. Och nu lanserar vi tillsammans med Svenska Idrottsgalan nästa initiativ:

Med Prispallen vill vi lyfta svenska framgångar i internationell konkurrens. När en idrottsutövare eller ett lag tar medalj i en sport ansluten till Riksidrottsförbundet, så får specialförbundet en viss summa per pallplats från Svenska Spel. För 2015 gav vi 10 000 kr per medalj.

Den ekonomiska delen av Prispallen är inte det viktigaste, även om exempelvis budo- och kampsportsförbundet säkert blir väldigt glada över de 540 000 kr man får för 2015 års enastående mästerskapsinsatser.

Men det viktigaste är att vi på det här viset bättre kan synliggöra alla de idrotter och fantastiska idrottsutövare som normalt inte får så mycket uppmärksamhet.

För oavsett om det handlar om fotboll eller racerbåt, så tycker Svenska Spel att det är viktigt att hjälpa svensk idrott – framåt!

LENNART KÄLL
Vd Svenska Spel

3 Kommentarer
  • Jerker Nilsson
   Jerker Nilsson says:

   Tack så mycket för de vänliga orden, Carita!

   Med vänlig hälsning,
   Jerker Nilsson, kommunikatör Svenska Spel

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] hjälpa svensk idrott framåt, så menar vi varje ord, skriver Svenska Spels vd Lennart Käll i offentliggörandet av […]

Kommentering är stängd.