Patrik Hofbauer om förlängda hockeyavtalet: ”Därför är idrotten så viktig”

Patrik Hofbauer, vd Svenska Spel och Tommy Boustedt, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet gläds över ett nytt långt samarbetsavtal.

Svenska Spel förlänger samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet till år 2025. Vi tror på långsiktiga samarbeten för att utveckla idrotten och lyfta den på alla nivåer, från småbarn som får prova på att stå på skridskor för första gången ända upp till våra folkkära landslag!

Igår kunde jag med glädje berätta att Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet förlänger sitt samarbete ända fram till år 2025. Jag vill se det som att vi skickar en tydlig signal om vad Svenska Spel står för: ett långsiktigt engagemang i idrotten.

För idrott är viktig på så många sätt. Den får barn och ungdomar att börja röra på sig och ha kul tillsammans. Man får känna glädjen i framgångar, men också lära sig att ta motgångar och att växa genom det. Det är sådana upplevelser som hjälper till att utveckla oss som människor – det är åtminstone min erfarenhet från åren inom hockeyn. Dessutom omges man ända från det man börjar idrotta av vuxna människor som ger av sin egen tid, som ställer upp ideellt med att stötta verksamheten i stort och smått. Det skapar förebilder, förebilder som vi behöver.

Svenska Spels sponsringsavtal genomsyras av det här sättet att tänka: Vi ser hur viktigt idrott är för samhället, hur det gör samhället starkare. Därför tror vi på långsiktighet och på att engagera oss på alla nivåer.

Tar vi hockeyn som exempel, så möjliggör vi att drygt 26 000 barn årligen kan delta i Tre Kronors Hockeyskola, där de allra minsta får prova att stå på skridskor, får känna på hur det är att hålla i en klubba. Om intresset håller i sig, så väntar Hockeyakademin lite längre upp i åldrarna, svensk hockeys utvecklingsprogram för lovande spelare. Därifrån går en röd tråd till våra folkkära hockeylandslag och Svenska Spel hjälper till att skapa förutsättningarna hela vägen.

Det var också något som Tommy Boustedt, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare, lyfte fram när avtalet förlängdes. Han konstaterade att Svenska Spel värnar om idrotten och pekade på att långsiktigheten i vårt engagemang gör att de kan göra ishockeyn tillgänglig för fler.

VM- och OS-guld är något fantastiskt, det är något som skapar stolthet i hela landet och en riktigt skön känsla av samhörighet! Men lika viktigt är att det gör fler barn och ungdomar sugna att prova på idrott, får dem att börja röra på sig lite mer, får dem att utvecklas tillsammans. Det är den verkliga vinsten.

PATRIK HOFBAUER
vd, Svenska Spel