Nu stärker vi svensk ishockey på alla nivåer med ett av våra största sponsringssamarbeten någonsin

Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. I dag kan vi med stolthet och glädje presentera ett av våra största sponsringssamarbeten någonsin.

Från och med halvårsskiftet utvecklar vi vårt samarbete med svensk ishockey och blir huvudsponsor till Svenska Damhockeyligan (SDHL), Svenska Hockeyligan (SHL) och Hockeyallsvenskan (HA). Den förstnämnda byter också namn till Svenska Spel Damhockeyligan.

Vi är väldigt stolta över det här nya samarbetet, som blir en naturlig förstärkning av vårt redan stora engagemang för att utveckla svensk ishockey, då vi sedan nästan 30 år är huvudsponsor till Svenska Ishockeyförbundet. När det kommer till SHL och Hockeyallsvenskan blir det ett glädjande återseende. Vi har många år av bra samarbete bakom oss och det känns roligt att vi nu återigen kan jobba tillsammans för att utveckla svensk ishockey. Ligorna är båda enormt populära och engagerar många av våra kunder.

Samarbetet med de tre ligorna hade inte blivit möjligt om inte alla parter hade varit så engagerade i att få till ett samarbete som stärker alla delar av svensk ishockey. Därför är det lite extra glädjande med den historiska satsningen på Svenska Spel Damhockeyligan. Satsningen, som är den största någonsin på svensk damhockey, syftar till att göra svensk ishockey mer jämlik och vi hoppas kunna göra samma resa med damhockeyn som vi under många år har gjort med svensk damfotboll.

Ambitionen är att göra ligan ännu mer attraktiv och skapa bättre förutsättningar för klubbarna, till exempel genom att utbilda och certifiera tränarna. Vi skapar också en ny elitförberedande serie för juniorer med syftet att sänka trösklarna och bättre förbereda unga talanger för seniorspel.

Precis som i nästan alla våra sponsringssamarbeten kommer vi alltså satsa på talangutveckling. Genom att ge talanger bästa möjliga förutsättningar att utvecklas kan vi bidra till att stärka svensk idrott på lång sikt och bädda för framgångar under många år framöver.

En annan viktig del i samarbetet med de tre ligorna är det förebyggande arbetet mot matchfixning och spelproblem. Då många av spelarna i framför allt SHL och Hockeyallsvenskan har en förhöjd risk att hamna i spelproblem, är vår kunskap och erfarenhet inom området väldigt viktig i det förebyggande arbetet och vi kommer att arbeta med utbildningar, inom både spelansvar och matchfixning, för såväl seniorer som juniorer. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla, också för de som lever i en miljö där riskerna är extra stora.

Vi kommer också, tillsammans med de tre ligorna, utveckla unika produkter och tjänster som ska bidra till att stärka svensk ishockeys konkurrenskraft. Exakt vad får vi be att återkomma om, men jag ser verkligen fram emot att se vad det här samarbetet kommer mynna ut i.

Ishockey ligger svenska folket väldigt varmt om hjärtat och fansen finns över hela landet – från norr till söder, från öster till väster. Som hela Sveriges spelbolag är vi stolta och glada att vi får vara med och utveckla svensk ishockey på alla nivåer – från gräsrot i alla de hundratals föreningar som bedriver en fantastisk verksamhet runt om i landet, till elit i landslagen och våra bästa ligor. Det känns fantastiskt och spännande, men det är också en stor utmaning som vi verkligen ser fram emot. Med det här samarbetet tar vi stora steg för att alla elitsatsande ishockeyspelare i Sverige ska få utvecklas i riktigt bra ligor, oavsett om man är tjej eller kille.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef Svenska Spel