Nu fördjupar vi vårt engagemang för att bidra till utvecklingen av svensk e-sport

Sedan 2018 är Svenska Spel huvudsponsor till Svenska E-sportförbundet (SESF) och landslaget. Partnerskapet har varit väldigt framgångsrikt och lett till flera VM-medaljer. Nu tar vi nästa steg och det är med stor glädje som vi i dag meddelar att Svenska Spel går in som huvudsponsor till Svenska Elitserien i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

E-sport är en av världens snabbast växande sporter och det största intresset för en hel generation svenskar. Varje dag tittar omkring 600 000 svenskar på e-sport. Det är fantastiska tittarsiffror som många traditionella idrotter bara kan drömma om. Som Sveriges största idrottsponsor, från gräsrot till elit, vill vi genom sponsorskapet vara med och utveckla svensk e-sport.

Samarbetet innefattar en stor satsning på svensk e-sport och innehåller ett extra fokus på att fortsätta bygga en tydlig struktur och organisation för e-sportsutövarna. Där kan vi bidra genom de erfarenheter vi har från vårt långa och djupa samarbete med svensk idrott.

Ett exempel är matchfixning som är ett av de absolut största hoten mot idrotten och som tyvärr finns överallt, också inom e-sport. Genom våra erfarenheter kan vi bidra med kunskap till såväl ligaarrangörer som spelare och gemensamt ska vi arbeta för att sätta stopp för matchfixarna. Vi kommer också arbeta för bättre attityder online, vilket är ett prioriterat område för oss och våra partners.

Samarbetet med Svenska Elitserien i CS:GO är unikt, men för oss på Svenska Spel är det en helt naturlig utveckling av vår sponsringsportfölj. Med tanke på sportens utveckling och det ständigt ökande intresset, tror jag att e-sport kommer att bli en allt viktigare del av vår affär och vårt sportspelsutbud.

Det känns roligt och inspirerande att vi kan vara med och leda utvecklingen av svensk e-sport framåt och sponsringen är en långsiktig satsning från vår sida.  Att vi gör rätt som gör den här satsningen är jag säker på. 600 000 dagliga e-sportstittare kan inte ha fel – e-sporten är här för att stanna.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef Svenska Spel