Julafton för svenska idrottsföreningar när vi delar ut 40 miljoner kronor genom Gräsroten 

Även med en dryg månad kvar till julafton kan jag i dag känna den där pirrande känslan som infinner sig på morgonen den 24 december. Man vet att det kommer bli en dag fylld av glädje, spänning och förväntan, och man längtar till julklappsutdelningen. Oavsett om man får eller ger bort en present så är spänningen lika stor.

Den där känslan delar jag i dag med alla mina kollegor på Svenska Spel och 8 930 idrottsföreningar över hela landet. I dag presenterar vi nämligen årets resultat i Gräsroten där vi delar ut 40 miljoner kronor till föreningslivet för att barn- och ungdomar ska få möjlighet att testa på olika idrotter.

Hur pengarna fördelas har nästan 700 000 av våra kunder varit med och bestämt, och det är det som jag tycker gör Gräsroten så unik. Det är inte bara de största klubbarna i de största idrotterna och med flest fans som får pengar. Också de små lokala föreningarna, som bedriver enormt viktiga idrottsverksamheter för barn och unga, får ta del av kakan.

Nästan 9 000 föreningar, från norr till söder, får ett viktigt tillskott i klubbkassan, pengar som hjälper dem att hålla svenska folket i rörelse. Där har idrotten en avgörande samhällsfunktion och det är viktigt att vi alla hjälps åt på det sätt vi kan för att säkra föreningarnas och deras verksamheters framtid. Jag är tacksam för att våra kunder bidrar till att vi kan stötta alla dessa föreningar ekonomiskt.

För när man spelar hos Svenska Spel så vet man redan, oavsett om man vinner eller förlorar, vem det är som vinner: landets alla barn och ungdomar. De får möjlighet att testa olika idrotter och komma i rörelse. Så tack alla ni som spelar hos Svenska Spel, ni bidrar till något väldigt bra, att stärka folkhälsan. Och tack till alla idrottsföreningar i landet, ni gör ett otroligt jobb.

Vill du veta hur mycket pengar som just din förening får? Här hittar du alla de 8 930 föreningar som får en tidig julklapp från Gräsroten i dag.

PATRIK HOFBAUER
Vd och koncernchef, Svenska Spel