Ha en riktigt skön sommar!

De två senaste åren har präglats av omfattande förändringar för Svenska Spel. Inför den nya spellagen 2019 genomförde vi en krävande omställning av hela vår koncernstruktur för att kunna möta lagkrav och regleringar.

Sedan arbetade vi under hela 2019 med en kulturförflyttning för att göra koncernen än mer effektiv på den nya spelmarknaden. Vi landade i en helt ny företagsstrategi, med fokus på att Svenska Spel ska vara både offensivt och omtänksamt. Inte minst tittade vi på hur vi kunde förbättra hela spelupplevelsen för våra kunder. För Svenska Spel är inte bara svenska folkets spelbolag, vi är dessutom ett företag i underhållningsbranschen.

Inför 2020 kände vi att vi hade börjat få upp farten ordentligt. På Svenska Spel såg vi fram emot ett riktigt bra år. Sedan vet vi alla vad som hände.

I början förstod nog ingen hur kraftigt pandemin skulle komma att drabba företagen inom spelbranschen. Jag hade till exempel aldrig trott att vi nu inför sommaren skulle tvingas blicka tillbaka på flera månader utan sportutbud, med nedstängda casinon och hemarbete för i stort sett all vår personal.

Mitt i detta kom också en tillfällig regeringsförordning med anledning av corona, som gjort att vi under hög tidspress måste genomföra tekniska förändringar vi inte hade planerat för.

Samtidigt har den här tuffa perioden gjort mig både glad och stolt. Den har visat att våra medarbetare är grymma på att tillsammans ställa om när så krävs. Här tar man initiativ och hittar nya vägar framåt, gör omprioriteringar och kommer på nya sätt att arbeta.

Internt har vi blivit extremt digitala under perioden. Vi har fått en fantastisk träning i att jobba tillsammans på distans, även om vi saknar att ses på riktigt. Trots att många av medarbetarna inte har setts under hela våren, så känns ändå närvaron och den kultur vi jobbar efter.

Det i sig bådar gott inför framtiden – för förändringar är något vi alltid kommer att få leva med i vår bransch, underhållningsbranschen. Förmågan till flexibilitet är en enorm styrka!

Just den här veckan, till exempel, så skulle Svenska Spel ha hållit seminarier i ett soligt Almedalen. Men Almedalen blev inställt. Då styrde vi istället om under våren och genomförde tre vältittade webinarier. Missade du något av dem, så finns de att se igen här:

Svenska Spels webinarium om spelreklam
Svenska Spels webinarium om skuggspel
Svenska Spels webinarium om spelmarknadsutredningen

Med det vill jag önska bloggläsare, kunder och branschkollegor en riktigt skön och vilsam sommar och passa på att tacka alla Svenska Spels medarbetare för kämpainsatser och gott humör under den här våren. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Var rädda om er själva och varandra och ha en härlig ledighet!

PATRIK HOFBAUER
vd & koncernchef, Svenska Spel