Förlängt avtal med RF ger 17 miljoner kronor till svensk idrott

Pensionärspingis är bara ett av alla fantastiska initiativ som kommit till tack vare medel från projektet Framåt för fler i rörelse, ett samarbete mellan Svenska Spel och Riksidrottsförbundet för att få svenskar i alla åldrar att börja röra på sig lite mer! Nu förlänger Svenska Spel avtalet med Riksidrottsförbundet – det innebär 17 miljoner kronor till idrotten i en svår tid.

Den svenska idrottsrörelsen har drabbats hårt av coronapandemin. Därför känns det extra bra att Svenska Spel nu förlänger samarbetet med Riksidrottsförbundet och tillför 17 miljoner kronor till svensk idrott.

Vi har haft ett nära samarbete med Riksidrottsförbundet i mer än ett decennium och driver ett stort antal gemensamma projekt. Bland annat har vi det gemensamma målet att få fler svenskar att röra på sig! Vi driver projektet Framåt för fler i rörelse, vars mål är att sänka trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att komma igång och röra på sig mer. Hittills har vi aktiverat över 200 000 svenskar genom detta projekt. Fantastiska initiativ som till exempel Pensionärspingis och Gåfotboll har kunnat sättas i verket tack vare projektet. Det är något vi är mycket glada över.

Tack vare att vi nu förlängt samarbetet, så kan också det viktiga arbetet mot matchfixning fortsätta. Vi har gemensamt tagit fram en digital utbildning till idrottsförbunden och deras föreningar som hjälper idrottsutövarna att förstå vad matchfixning är och hur det kan motarbetas. Svenska Spel finansierar även en heltidstjänst på Riksidrottsförbundet som arbetar förbyggande mot matchfixning. Tillsammans driver vi en tjänst där tips om matchfixning kan lämnas anonymt och säkert.

Svenska Spels avtal med Riksidrottsförbundet säkrar viktiga medel till den svenska idrottsrörelsen i en svår tid. Ytterst är det ju svenska folket som äger Svenska Spel – det förpliktigar oss till samhällsengagemang. Svenska Spel är idrottens huvudsponsor och jag är stolt över att vi tillsammans med Riksidrottsförbundet fortsätta att arbeta för en stark svensk idrottsrörelse.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef Svenska spel