Det har betydelse vilket spelbolag man väljer

Marie Loob, tf vd, för Svenska Spels gläds åt att Svenska Spels delar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten via Gräsroten.
Foto: Jessica Gow/ TT

Vår nya varumärkeskampanj har väckt stor uppmärksamhet, mest i form av glada tillrop. Men ”världens svenskaste spelbolag” – vad menar vi egentligen med det?

Det finns ett par saker som vi tycker är självklara och som sitter i väggarna på Svenska Spel, men som kanske inte alla känner till. Att vi är Sveriges äldsta spelbolag och att vi har varit en stark samarbetspartner till svensk idrott i många decennier vet nog de flesta.

Det kanske inte är riktigt lika känt att hela Svenska Spels vinst – i fjol 4,7 miljarder kronor – går tillbaka till staten och gör nytta för samhället. Det innebär att den som väljer att spela hos Svenska Spel och inte vinner kan trösta sig med att pengarna i alla fall blir till glädje för Sverige. Det har helt enkelt betydelse vilket spelbolag man väljer.

Vi menar också något annat med Världens svenskaste spelbolag. Vi tycker att det finns ett svenskt sätt att driva spelbolag på, schysst, pålitligt och omtänksamt. Alla ska vara välkomna till oss och vi ska ha något för alla.

Projektet Gräsroten är ett praktiskt exempel på vad vi menar. Här har vi årligen avsatt 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott, men låter svenska folket själva styra vart pengarna ska gå. I år har 504 281 kunder hos oss har varit med och fördelat pengar till sina favoritföreningar, totalt 8 361 föreningar inom 71 idrotter. Det här är pengar som gör att ungdomarna kan åka på träningsläger och turneringar, bekostar utrustning och träningsredskap. Hela listan på hur mycket varje förening fick hittar man här.

Ett annat exempel är Framåtfonden, som vi skapat tillsammans med Riksidrottsförbundet. Här kan olika specialidrottsförbund ansöka om pengar till projekt för att få fler svenskar i rörelse. Svenska Spel har avsatt nästan 4 miljoner kronor till detta och det har resulterat i projekt som pingisskola för pensionärer, familjepaddling, basketlek för småbarn och fallträning (med hjälp av judoinstruktörer) för äldre.

Det här sättet att tänka brett kring vad som är bra för samhället är inte något nytt för oss på Svenska Spel. Tvärtom är det något som är starkt i vår företagskultur, eftersom vi har skapat spännande vardagsunderhållning och varit samhällsengagerade under så otroligt lång tid. Spelglädje, omtanke och ansvarstagande – det är något jag tror kommer att göra oss unika även på den nya spelmarknad som öppnar upp vid årsskiftet. Du ska alltid känna dig välkommen till Världens svenskaste spelbolag!

MARIE LOOB
t.f. vd, Svenska Spel

 

6 Kommentarer
  • Jerker Nilsson
   Jerker Nilsson says:

   Hej Karin!

   På den här sidan hittar du all information:
   https://www.svenskaspel.se/ett-blir-tva

   Där finns även en länk, Förregistrera ditt spelkonto, som öppnar en ny sida när du har loggat in. Där ger du ditt godkännande, och så aktiveras ditt konto automatiskt den 1 januari 2019.

   Med vänlig hälsning,
   Jerker/Svenska Spel

 1. Goran S
  Goran S says:

  Det är mycket bra att en del av vinstpengar går tillbaka till den svenska idrotten men ni *glömmer * att skriva om tiderna när det var ett ekonomiskt självmord att spela hos Svenska Spel på grund av en usel återbetalning och spelutbud från stenåldern ( jag pratar om sportspel).Det är klart bättre nu men fortfarande är ni klart sämre än Unibet, t. ex ( lägre odds, min. Insats på 10 kronor, ingen cash in funktion, mindre antal marknader, osv, osv).
  Så istället för att prata om svenskheten är det bättre att ni fortsätter förbättra eras produkt och ger oss samma kvalitet som Unibet och andra liknande spelbolag gör.
  Då kommer jag uteslutande att spela hos S. Spel. Jag lovar det.

  • Jerker Nilsson
   Jerker Nilsson says:

   Hej Goran!

   Fr o m den 1 januari omregleras spelmarknaden och de som får licens att sälja spel får då också lika villkor.

   För vår del innebär det att vi har möjlighet att förändra vårt spelutbud och återbetalning
   utifrån konkurrensen på marknaden.Idag är det i hög grad reglerat i våra tillstånd

   Vi hoppas verkligen att du framöver ska känna dig nöjd med vårt erbjudande och vill spela med oss.

   /Marie Loob

 2. Marie-Louise Boström
  Marie-Louise Boström says:

  Jag läst och sett er reklam för Svenska spel. Marie Loob, du skriver att man ska vara välkommen till Svenska spel. Det gäller inte alla. Ni har gjort att gamla och sjuka som ex. ligger på sjukhus eller liknande inte kan spela längre.
  Min mamma har spelat Lotto så länge det funnits men när hon pga sjukdom eller något annat som hindrar henne att komma till ett ombud har ni gjort det omöjligt för henne att göra det.
  Jag kontaktade kundtjänst men fick till svar att det är ett beslut av regeringen att man personligen skall spela. Möjligt att det är så men ni måste i er tur påpeka att en grupp inte kan spela. Det måste det tas hänsyn till eller bryr ni er inte om detta?
  Tilläggas bör att hon tillsammans med många av den gruppen inte har möjlighet att spela på nätet då man inte har datorer osv.
  Nej alla är inte välkomna att spela på Svenska spel!

  • Jerker Nilsson
   Jerker Nilsson says:

   Hej Marie-Louise!

   Vi beklagar verkligen att vi inte längre kan erbjuda spel via fullmakt – det är mycket tråkigt.

   Tidigare kunde den som inte själv hade möjlighet att ta sig till ett ombud ge fullmakt åt en annan person, men sedan den 1 oktober finns tyvärr inte den möjligheten.

   Det beror på att vi måste följa den nya penningtvättslagen, som kräver att man måste kontrollera på vilka grunder ett bud har rätt att företräda en annan person.
   Det kan inte våra ombud ansvara för och därför försvinner den möjligheten.

   Med vänlig hälsning
   Jerker/Svenska Spel

Kommentering är stängd.