Vid mitt första besök i Lottostudion föll Drömvinsten ut igen.

Andra Drömvinsten i år – Svenska Spel är en miljonärsfabrik

Spel är underhållning och ska vara till glädje för alla. Det är något vi på Svenska Spel hela tiden försöker sträva efter. Och den största glädjen för oss som spelbolag är att kunna vara med och förändra människors liv på ett positivt sätt. Till exempel genom att göra dem till miljonärer.

Det är mycket som händer i världen just nu som är svårt att förstå. Vi har alla ställts inför en situation som de flesta av oss aldrig tidigare har behövt uppleva och jag tror inte att det finns någon som inte har påverkats på ett eller annat sätt. Det viktigaste just nu är att följa myndigheternas inrådan och ta hand om varandra, mer än så kan vi inte göra i dagar som dessa.

Men det är också viktigt att se att världen inte helt och hållet stannar upp. Vissa saker fortsätter på precis samma sätt som vanligt och en sådan sak är att vi på Svenska Spel gör svenskar till miljonärer.

I onsdags förra veckan var jag för första gången på plats under inspelningen av Lottodragningen, och jag kunde inte ha valt ett bättre tillfälle. För andra gången på bara tre veckor föll nämligen Drömvinsten ut och en småbarnspappa från Solna utanför Stockholm vann drygt 78,5 miljoner kronor! Och det var alltså bara tre veckor efter att en man i Göteborg vann strax över 135 miljoner kronor, så vilken inledning på vinståret vi har haft!

Det var en fantastisk upplevelse att få vara med och se dragningen live. Pulsen gick så klart upp lite när det stod klart att det var två spelade rader som hade chans på Drömvinsten, men att den faktiskt skulle falla ut igen hade nog ingen av oss som var där räknat med. Men vilken glädje det blev i studion!

När Drömvinsten faller ut aktiveras också miljonregnet vilket ger de spelare som får 6+1 rätt hela en miljon kronor. I februari var det 16 spelare som fick ta del av miljonregnet och i onsdags var det 11 spelare som belönades med en miljon kronor. Det har bidragit till att miljonvinståret har inletts strålande, och det inte bara på Lotto.

Stryktipset har hittills i år haft 20 miljonvinster, det är fler än under hela förra året. Också Europatipsspelarna har fått ta del av miljonvinster, liksom Måltips-, Casino-, Eurojackpot-, Keno-, Triss- och Vikinglottospelarna. Jag kan inte annat än glädjas med alla dem som överraskats av ett samtal från våra vinnarkommunikatörer. Stort grattis alla!

Men om året har inletts på ett strålande sätt, hur såg det då ut i fjol?

Under 2019 delade vi ut smått otroliga 1 393 908 116 kronor till våra miljonvinnare. Totalt handlade det om 301 miljonvinster. En av dessa 301 miljonvinster var den historiska Eurojackpotvinsten på 562 miljoner kronor – Sveriges största spelvinst någonsin. Att Svenska Spel är bolaget som delar ut störst vinster råder det alltså inga som helst tvivel om!

Att vinna mycket pengar är att gå igenom en känslomässig berg- och dalbana. Därför ringer våra vinnarkommunikatörer upp i stort sett alla som vinner en miljon kronor eller mer. Det är viktigt att man som vinnare känner sig trygg vid sin vinst och också kan få ett och annat tips kring hur man ska tänka och agera. Efter att ha haft kontakt med tusentals miljonvinnare genom åren kan vi under samtalen dela med oss av hur andra har tänkt och gjort.

Dessutom träffar vi alla som vinner fem miljoner kronor eller mer i samband med vinstutbetalningen, som alltid sker hos vår samarbetsbank. Där finns experter som kan ge både ekonomisk och juridisk rådgivning, något som inte bara är väldigt viktigt ur spelansvarssynpunkt utan också enormt uppskattat av alla våra vinnare.

Jag är stolt över att vi är med och bidrar till glädje för alla våra vinnare och jag är också stolt över det ansvar vi tar för dem.

PATRIK HOFBAUER
Vd och koncernchef, Svenska Spel