Eva Bertilsson

Trissvinsten för Kristinehamnsborna blir en resa med Hurtigruten

En sporadisk inhandling där tre Trisslotter slank med ledde makarna Eva och Olle från Kristinehamn hela vägen till Stockholm. I morse var det dags för Eva att skrapa fram den stora vinsten. Efteråt fick de åka hem 100 000 kronor rikare och en resa med Hurtigruten att se fram emot.

Pensionärerna Eva och Olle Bertilsson bor i ett hus på landet med en stor tomt där både ett hus för äldsta sonen med familj och odlingsplatser får plats. Det odlas såväl tomater som gurkor och potatis. När de var och handlade mat i somras passade de på att lösa in sin Kenorad, och passade samtidigt på att köpa med sig tre Trisslotter. Det sporadiska köpet visade sig bli någonting alldeles extra.

Hörnet på tredje tv-apparaten
När de var tillbaka hemma gick Olle över till deras son medan Eva skrapade lotterna. När det var dags för den tredje lotten var hon förberedd på att inte heller den skulle ge någon vinst. Men när hon skrapade fram den sista rutan kunde hon först skymta ett hörn, vilket Eva då förstod var hörnet på den tredje tv-apparaten.

– Det bara bubblade i kroppen, man tror ju inte att det är sant. Det var häftigt! berättar Eva med ett leende.

Höll vinsten hemlig

På skakiga ben ringde Eva upp sin äldsta son för att berätta den glada nyheten, men sa att han inte fick berätta någonting för Olle då hon ville berätta när han var tillbaka. När samtalet var över frågade Olle sin son varför Eva hade ringt.

– Det får du se när du kommer hem, svarade sonen hemlighetsfullt.

När Olle var tillbaka hemma fick han ta del av den glada nyheten som Eva och sonen hemlighållit.

– Det var ju jätteroligt, jag blev väldigt förvånad, säger Olle.

En tur med Hurtigruten

Idag var det äntligen dags att få resa till Stockholm för att besöka Nyhetsmorgon och skrapa lotten som skulle ge dem den stora vinsten. Olle stod bakom kamerorna medan Eva tog plats i studion och valde den andra lotten bakifrån. Efter några minuters fokuserat skrapande visade sista rutan vinsten på 100 000 kronor.

– Det var ju roligt! sa Eva.

När det var klart började gratulationerna trilla in från parets tre barn, fem barnbarn och tre barnbarnsbarn. Eva och Olle har redan börjat planera vad de ska göra för vinstpengarna.

– Vi skulle vilja åka med Hurtigruten, det har vi hört ska vara väldigt fint. Det har vi att se fram emot i vår eller nästa sommar, säger Eva.

Lotten inhandlades på ICA Maxi Stormarknad i Kristinehamn.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Natalie Wallin, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 073-800 78 87, natalie.wallin@svenskaspel.se