Petter Menning följer sin utveckling genom träningsdagboken

Kanotisten Petter Menning skriver alltid ned hur han styrketränar, för att på ett enklare sätt kunna följa utvecklingen. Det är också ett tips han delar med sig av till tittarna, i det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 22 november och 242 dagar kvar till OS. Petter Menning kör dagens andra träningspass och sliter i hemmagymmet, en plats där han tillbringar mycket tid under pandemin. Han berättar att Coronaläget har satt lite nya ramar för såväl hans satsning som för familjen.

– Jag utgår mycket i träningen från där vi bor, berättar Petter när han tar med tittarna ned till gymmet.

Och för att kunna följa sin utveckling skriver han ned precis hur han styrketränar.

– På så sätt är det väldigt lätt att gå tillbaka och se vad jag gjorde för en månad sedan. ”Just det, jag har ju faktiskt tagit de här små stegen”. Då behöver man inte ha så bråttom, då ser man ändå att man gör framsteg, berättar Petter som ser fram emot den kommande säsongen.

– Det är spännande. Vi följer alltid året innan och ser om det är något vi behöver förbättra, och så provar vi en liten förbättring på någonting och så genomför vi den. Det har vi gjort nu och jag tycker att det känns spännande att se hur det ska bli när tävlingssäsongen drar igång sedan.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:

Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play