Fotboll Fitness

Genom Fotboll Fitness vill Svenska Fotbollförbundet flytta fokus från prestation och tävling till gemenskap och rörelse. Projektet har fått medel ur Framåtfonden som drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Ur Framåtfonden kan alla specialidrottsförbund söka medel för projektidéer som sänker tröskeln till rörelse.  

Fotboll Fitness är ett projekt som drivs av Svenska Fotbollförbundet där deltagarna inte behöver någon fotbollsbakgrund för att delta. Istället spelar man på mindre planer och träningen anpassas till deltagarnas nivå och ålder. Tacklingar är inte tillåtna och all träning genomförs med boll.  

–  Syftet med Fotboll Fitness är att påminna om att fotboll i grunden är en väldigt enkel och rolig sport som går att utöva nästan överallt. Studier visar att fotbollen är en effektiv träningsform som dessutom kräver väldigt få redskap, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden på Svenska Spel.  

I Fotboll Fitness ingår även träningsformen Gåfotboll där ett antal föreningar runt om i Sverige erbjuder utövarna möjligheten att spela fotboll gåendes.  

Läs mer om Fotboll Fitness här.

Läs mer om Framåtfonden här.