Välkommen till Teknikspaning

Varmt välkommen till en blogg på spaning efter den tekniska utvecklingens möjligheter och konsekvenser. Vad är det som väntar runt hörnet för människa och teknik? Vilka produkter, tjänster, beteenden och förväntningar kommer skapas som en följd av teknologins framfart?

Kort svar; Svårt att veta i detalj. Samtidigt finns uppenbara teman och tydliga övergripande trender. Utmaningen är snarast att se skogen för alla träd. Förstå vem och vad man ska lita till. Ta sig tiden att göra en egen analys. Och agera därefter. Lämpligen innan framtiden tagit ny form.

I min roll som IT-strateg ingår bland annat att ge både längre och mer kvalificerade svar på ovanstående frågor. I denna blogg kommer jag bjuda på några av dessa tillsammans med fakta, analyser och rena gissningar som grund för min spådom. Jag kommer ge mitt perspektiv på en spännande tid och förhoppningsvis både besvara och väcka frågor. Lockar jag till eftertanke är jag nöjd. Bidrar jag till att fler av de många möjligheterna tas till vara är teknikspaningsbloggen en succé.

Jag är civilingenjör, chefscoach, vindsurfare och fritidsprogrammerare. Jag är framförallt på ständig spaning och det tillsammans med många andra. Du som funnit denna blogg är uppenbarligen en av dem och det gläder mig. Att finna och få ut det bästa av teknikens möjligheter är inte något man gör ensam.

Återigen – varmt välkommen.

Peter