Nu presenteras Team Svenska Spel Juniorlandslaget 2023/2024

Svenska Skidförbundet längd presenterar nu tio lovande juniorer som är uttagna till Team Svenska Spel Juniorlandslaget 2023/2024. Med utbildning och utveckling i fokus påbörjas nu arbetet mot kommande vinter.

Satsningen på Team Svenska Spel Juniorlandslaget fortsätter. Tio lovande skidåkare är uttagna för att träna och utvecklas tillsammans under kommande sommar och höst. Laget består av fem damer och fem herrar, i en mix av tredje- och sistaårsjuniorer.

Landslagstränare Andreas Domeij om årets uttagning:

– Det här är ett extremt spännande lag med många olika profiler. Till exempel med de två bästa i världen på sprint efter JVM i Whistler. Ett intressant lag med en stark vilja att lära och utvecklas, säger han.

Det var Anton Grahn och Elias Danielsson som imponerade stort med att ta hem första- och andraplatsen i JVM-sprinten i Whistler i februari. Båda är nu uttagna till juniorlandslaget tillsammans med Erik Bergström, Hugo Nilsson och Simon Nordlander. Simon Nordlander är, tillsammans med Anton Grahn, ny in i laget och har en säsong med fina resultat i ryggen. Under Europaungdoms-OS i Friuli-Venezia Giulia tog han bland annat brons i sprint och silver på 10 kilometer klassiskt, samt var tillsammans med Hugo Nilsson med och tog Sverige till vinst i mixedstafetten.

På damsidan är Elin Näslund och Erica Lavén fortsatt två starka namn i den svenska juniortruppen. Elin Näslunds summerade säsong innehåller bland annat två JSM-guld i sprint och distans, debut på världscupen i Falun, samt stabila resultat från JVM i Whistler. Men årets trupp innehåller även tre nya namn på uttagningslistan: Malin Oskarsson, Nora Bråmer, och Evelina Crüsell.

– Damsidan håller en hög och jämn nivå, och gruppen kommer med säkerhet att sparra och lyfta varann. Det här är ett väldigt nyfiket lag med stora möjligheter till utveckling, vilket kommer bli intressant att följa, säger Andreas Domeij.

Just utbildning och utveckling står i fokus för Team Svenska Spel Juniorlandslaget. Laget går nu mot en sommar och höst med träning och läger – med samlingar i bland annat Örnsköldsvik, Umeå och i Vålådalen. Först ut är landslagsläger i Örnsköldsvik med start 30 juni.

– Precis som i fjol så kommer vi att fortsätta att även bjuda in juniorer utanför juniorlandslaget att vara med på våra läger och träningar. Att vi öppnar upp och blir fler som får möjlighet att träna ihop och lära tillsammans är jag säker på är ett framgångskoncept, och något jag är stolt över att vi kan erbjuda, avslutar Andreas Domeij.

TEAM SVENSKA SPEL JUNIORLANDSLAGET 2023/2024

DAMER
Nora Bråmer, IFK Mora SK
Evelina Crüsell, Skellefteå Skidklubb
Erica Lavén, Täby IS SK
Elin Näslund, Vårby IF
Malin Oskarsson, Högbo GIF

HERRAR
Erik Bergström, Rehns BK
Elias Danielsson, Högbo GIF
Anton Grahn, IFK Mora SK
Hugo Nilsson, Hudiksvalls IF
Simon Nordlander, Stockviks SF