Linda Danvind Malm blir ansvarig för Team Svenska Spel Juniorlandslaget

Linda Danvind Malm blir ny tränare och ledare för Team Svenska Spel Juniorlandslaget, och påbörjar arbetet mot ett av säsongens stora mål – JVM.

I maj annonserades att Andreas Domeij, som ansvarat för juniorlandslaget i tre år, erbjöds rollen som damlandslagstränare.

– Den naturliga ersättaren fanns även här inom organisationen och det känns roligt att få lyfta fram och presentera Linda Danvind Malm som ledare och tränare för Team Svenska Spel Juniorlandslaget, säger han.

– Linda var den starkaste kandidaten för tjänsten. Hon har under de tre år, när hon jobbat som landslagstränare på seniornivå, lagt både tid och engagemang parallellt på att medverka vid juniorernas läger, mästerskap och andra uppdrag tydligt kopplade till juniorverksamheten, fortsätter Anders Byström.

Linda Danvind Malm som börjar tjänsten per omgående har skrivit på för tre säsonger. När hon inte arbetar med juniorlandslaget kommer hon, tillsammans med Ida Ingemarsdotter, fortsatt vara tränare i Svenska Spels elitmiljö i Östersund.

– Jag är både stolt och peppad och känner mig väl förberedd och trygg. Eftersom jag har jobbat med juniorerna en tid och jag har ett bra och stöttande team omkring mig, både i form av tränare och kollegor, säger Linda Danvind Malm.

Första landslagssamlingen för Team Svenska Spel Juniorlandslaget drar i gång 30 juni i Örnsköldsvik, med fokus att skapa tillit och trygghet i den nya gruppen. Juniorlandslaget påbörjar även arbetet mot ett av säsongens stora mål – JVM.

– Jag ser mycket fram emot junior-VM som är huvudmålet för de flesta. Det ska även bli spännande med ungdoms-OS i Sydkorea, avslutar Linda Danvind Malm.

Internationella tävlingar för juniorer 2023/2024

  • Winter Youth Olympic Games (Ungdoms-OS) i Gangwon, Sydkorea.
    19 januari–1 februari
  • JVM i Planica, Slovenien*
    5–11 februari
  • Nordic Junior Competition – Juniorlandskampen i Otepää, Estland
    15–17 mars

*Ort för Junior-VM är inte ännu bekräftat, men i planeringen är det Planica, Slovenien som ligger.