Växjös Joel Persson utsedd till Månadens Spelare i SHL – skänker prispengar till moderklubben Osby IK

Joel Persson är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHL:s huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Persson valt att ge till moderklubben Osby IK:s ungdomssektion. – Där startade min karriär med fantastiska ungdomsledare i en liten genuin klubb, säger Joel Persson.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I januari föll deras röster på Joel Persson. Den högerfattade stjärnbacken noterades för sammanlagt 13 poäng (2+11) på tio matcher.

– Spelet har känts bra både för egen del och framför allt för lagets del, poängen och prestationerna har tickat på bra för både laget och mig personligen. Jag är såklart oerhört tacksamt att få den utmärkelsen, säger kaptenen Joel Persson.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.