Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet – nya partners till SM i eHockey

Mellan den 29 augusti och 3 oktober går årets SM i eHockey av stapeln. Matcherna avgörs i NHL 20 och bakom turneringen står NHLGamer, Svenska E-sportförbundet SESF, Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel.

SM i eHockey (Swedish Champions League, SCL) arrangeras för andra året i rad och målet är att utse Sveriges främsta talanger på den virtuella isen. Turneringen anordnas av NHLGamer, Europas största plattform för tävlingsspel i NHL-serien och marknadsledande organisatör av turneringar och ligor i samma serie.

– Vi är jätteglada över att Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel har valt att gå in som partners till SM i eHockey 2020. Tillsammans med Svenska E-sportförbundet SESF och några av Sveriges bästa spelare kommer vi kunna erbjuda tittarna riktigt bra matcher, säger Kenneth Lehtinen, grundare av NHLGamer.

– Som huvudsponsor till både Svenska Ishockeyförbundet och Svenska E-sportförbundet SESF är vi stolta över att även axla rollen som huvudsponsor till SM i eHockey. Att arbeta tillsammans för att gifta ihop traditionell idrott med e-sport är något vi tror på, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Nytt för i år är även partnerskapet med Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi vill nå nya potentiella målgrupper med ett hockeyintresse och tillsammans med Svenska Spel höja intresset för e-sporten. Att få fler att engagera och intressera sig för ishockeyn är en viktig del i Svenska Ishockeyförbundets strategi. Under rådande situation känns det också bra att kunna erbjuda fler möjligheten att spela ishockey virtuellt, det är ett bra komplement i väntan på att de stora ishockeyturneringarna drar igång igen, säger Christer Plars, kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.

Fakta: Såhär avgörs SM i eHockey

  • SM spelas i NHL 20 och man tävlar antingen sex mot sex eller en mot en.
  • Turneringen består av grundserie (29/8 till 18/9), playoffs (14/9 till 24/9) och slutspel (24/9 till 3/10).
  • Finalerna spelas den 2 och 3 oktober och kommer sändas via Twitch.
  • En majoritet av lagen samt lagkapten måste vara svenska medborgare.
1 svara
  1. Tommy
    Tommy says:

    Mycket bra att Svenska E-sportförbundet har fått till det här! Både Ishockeyförbundet och Svenska Spel har förstått hur mycket NHL kidsen spelar idag. Den här utvecklingen ska bli väldigt rolig att följa. Bra jobbat alla inblandade!

Kommentering är stängd.