Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet – nya partners till SM i eHockey

Mellan den 29 augusti och 3 oktober går årets SM i eHockey av stapeln. Matcherna avgörs i NHL 20 och bakom turneringen står NHLGamer, Svenska E-sportförbundet SESF, Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel.

SM i eHockey (Swedish Champions League, SCL) arrangeras för andra året i rad och målet är att utse Sveriges främsta talanger på den virtuella isen. Turneringen anordnas av NHLGamer, Europas största plattform för tävlingsspel i NHL-serien och marknadsledande organisatör av turneringar och ligor i samma serie.

– Vi är jätteglada över att Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel har valt att gå in som partners till SM i eHockey 2020. Tillsammans med Svenska E-sportförbundet SESF och några av Sveriges bästa spelare kommer vi kunna erbjuda tittarna riktigt bra matcher, säger Kenneth Lehtinen, grundare av NHLGamer.

– Som huvudsponsor till både Svenska Ishockeyförbundet och Svenska E-sportförbundet SESF är vi stolta över att även axla rollen som huvudsponsor till SM i eHockey. Att arbeta tillsammans för att gifta ihop traditionell idrott med e-sport är något vi tror på, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Nytt för i år är även partnerskapet med Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi vill nå nya potentiella målgrupper med ett hockeyintresse och tillsammans med Svenska Spel höja intresset för e-sporten. Att få fler att engagera och intressera sig för ishockeyn är en viktig del i Svenska Ishockeyförbundets strategi. Under rådande situation känns det också bra att kunna erbjuda fler möjligheten att spela ishockey virtuellt, det är ett bra komplement i väntan på att de stora ishockeyturneringarna drar igång igen, säger Christer Plars, kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.

Fakta: Såhär avgörs SM i eHockey

  • SM spelas i NHL 20 och man tävlar antingen sex mot sex eller en mot en.
  • Turneringen består av grundserie (29/8 till 18/9), playoffs (14/9 till 24/9) och slutspel (24/9 till 3/10).
  • Finalerna spelas den 2 och 3 oktober och kommer sändas via Twitch.
  • En majoritet av lagen samt lagkapten måste vara svenska medborgare.