Stjärnornas fina gest efter vinsten – Jhonas Enroth och Lukas Bengtsson skänker 20 000 kr till Huddinge IK  

I helgen vann Tre Kronor Beijer Hockey Games. Jhonas Enroth som utsågs till matchen lirare i matchen mot Schweiz och Lukas Bengtsson som utsågs till matchens lirare mot Finland tog därmed även hem varsitt Hejapris som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Enroth och Bengtsson nu valt att ge till Huddinge IK. – Jag väljer min moderklubb Huddinge IK. Det är en enastående plantskola där vi i ung ålder tränade såväl skridskoteknik som klubbteknik. Det känns självklart att bidra till deras ungdomsverksamhet, säger Lukas Bengtsson.

Under Tre Kronors matcher i Beijer Hockey Games får matchens lirare även motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. I Tre Kronors matcher mot Schweiz och Finland stod Jhonas Enroth och Lukas Bengtsson för fantastiskt fina insatser och blev därmed utsedda till matchens lirare i respektive match. De fick därmed även ta emot Hejapriset som innebär 10 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet. Pengar som både Enroth och Bengtsson har valt att ge till Huddinge IK, deras gemensamma moderklubb.

– Jag är född i Huddinge och fostrad i Huddinge IK. Det är en klubb som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, säger Jhonas Enroth.

Huddinge IK är tacksamma och väldigt stolta.

– Huddinge Hockey vill tacka Svenska Spel för stödet till vår ungdomsverksamhet och är mycket glada och stolta att både Jhonas Enroth och Lukas Bengtsson valde att låta ”Hejapriserna” tillfalla sin moderklubb ”Talangfabriken”, säger Stefan Bengtsson, ordförande i Huddinge IK.

– Vi har redan startat en dialog i klubben kring var behoven är störst och pengarna, totalt 20 000 kr, kommer innebära att vi kan tidigarelägga aktiviteter och investeringar för att förstärka vår ungdomsverksamhet. Bättre möjligheter till fysträning och målvaktsutbildning finns på önskelistan, fortsätter Stefan Bengtsson.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Under Beijer Hockey Games känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Huddinge IK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.