Medel till lokala ishockeyföreningar genom Svenska Spels Hejapris

Ishockeyspelarna William Eklund, Lawrence Pilut, Nils Lundkvist och Jonatan Berggren fick alla ta emot Svenska Spels Hejapris under Nordic Cup i Malmö. Prispengarna har de valt att donera till sina moderklubbar. – Jag är glad över att kunna bidra till Trångsunds IF. Jag började spela i Trångsunds IF som sjuåring och klubben har varit otroligt viktig för min karriär, säger William Eklund.

Under Tre Kronors matcher i Nordic Cup i Malmö får matchens lirare motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Förutom äran innebar det också att spelarna vann 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening.

William Eklund gjorde en strålande debut i Tre Kronor i Sveriges första match mot Danmark och valde att ge pengarna till Trångsunds IF.

– Vi är så tacksamma att William tänker på oss och önskar honom all lycka. I klubben satsar vi mycket på de yngsta och kommer investera pengarna i våra knattar. Till exempel kommer vi köpa in extra klubbor och målvaktsutrustning till vår hockeyskola, säger Roger Dahlström, sportchef Trångsunds IF.

I Tre Kronors andra match mot Danmark var det Lawrence Pilut som fick ta emot utmärkelsen matchens lirare.

– Det känns helt självklart att välja Tingsryds AIF. Jag är född och uppvuxen i Tingsryd och vill ge tillbaka på de sätt jag kan, säger Lawrence Pilut.

Tre Kronors första match mot Norge i Nordic Cup slutade 5–2 till Sverige och Nils Lundkvist som visade fin form och bland annat låg bakom 2–1 målet utsågs till matchens lirare.

– Klubben har varit och är fortfarande otroligt viktig för mig, utan Piteå HC hade jag inte varit den spelare jag är idag, säger Nils Lundkvist, som nyligen fick motta Salming Trophy som bästa svenskfödda back i SHL.

I den fjärde och avslutande matchen mot Norge var det ESK-fostrade Jonatan Berggren som var bäst på isen.

– Det känns fint att kunna ge tillbaka till en klubb som har betytt och fortfarande betyder så mycket för mig, säger forwarden Jonatan Berggren.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Nordic Cup känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att föreningarna kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.