Kirunasonens fina gest – Jonathan Pudas skänker prispengar till moderklubben Kiruna IF

Tre Kronor värmer upp inför VM och i torsdags spelades den andra av två matcher i Halmstad där Danmark står för motståndet. Jonathan Pudas var bäst på isen och utsågs till matchens lirare samt mottagare av Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har nu Pudas valt att ge till moderklubben Kiruna IF. – Det känns självklart att välja min moderklubb Kiruna IF, säger Jonathan Pudas.

Under Tre Kronors matcher mot Danmark i Halmstad får matchens lirare motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Tre Kronors andra match mot Danmark slutade efter straffar 3–2 till Sverige. Jonathan Pudas som satte en av straffarna utsågs till matchens lirare. Därmed fick Pudas även ta emot Hejapriset som innebär 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening där medlen ska investeras i ungdomsverksamheten.

– Jag har vuxit upp i Kiruna och klubben betyder mycket för mig, det känns fint att kunna ge lite tillbaka, säger ishockeystjärnan Jonathan Pudas.

Kiruna IF är mycket tacksamma.

– Riktigt skoj och värdefullt att en så framgångsrik och viktig förebild som Jonathan tänker på sin ungdomsförening! Glädjer Kiruna IF väldigt mycket och passar alldeles utmärkt då föreningens 16-åringar i veckan börjat sin försäsongsträning med J18-laget. Fin uppmuntran från förebilden och vi kommer använda det till vår nya juniorsatsning där vi uppgraderat vår fysträning med ett samarbete med Boxen i Kiruna där ungdomsspelarna tränar Crossfit, säger Annika Thyni ordförande Kiruna IF.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Kiruna IF kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.