IFK Falköping IK:s arbete för att fler ska upptäcka glädjen i ishockeyn uppmärksammas – prisades under Tre Kronors Hockeyskola-dagen

I januari genomförde Svenska Ishockeyförbundet den andra nationella Tre Kronor Hockeyskola-dagen. Syftet är att sprida glädje för de barn som redan är aktiva men också att fler barn ska komma i kontakt med ishockeyn och den lokala föreningen. I samband med dagen prisades IFK Falköping IK för sitt arbete med att inkludera flera i ishockeyns värld. –Det känns otroligt roligt att vår hockeyskola, som i år slog rekord i antal medlemmar, uppmärksammas av Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet. Prispengarna på 5 000 kronor kommer gå till att köpa in ny utrustning och hjälpa oss med verksamheten nästa år då vår ishall är under renovering, säger Pål Brattberg, vice ordförande IFK Falköping IK.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de allra yngsta. Fokus är att lära sig att åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Idén till TKH-dagen kommer direkt från idrottsrörelsen.

– Med nästan 240 anmälda föreningar över hela landet får vi anse att även den andra nationella TKH-dagen är en succé. Det är jättekul med ett så pass positivt gensvar från stora delar av hockeyrörelsen och det är ganska häftigt att vi lyckas få till en dag där allt fokus ligger på våra yngsta deltagare, säger Sofie Wallin, utvecklingsansvarig föreningar på Svenska Ishockeyförbundet.

I samband med TKH-dagen valde Svenska Ishockeyförbundet att tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, prisa en förening som både innan, under och efter TKH-dagen arbetar för att sänka tröskeln till ishockey och rörelse. Det står nu klart att vinnarna är IFK Falköping IK.

– IFK Falköping IK gjorde ett jättefint jobb under TKH-dagen och under resten av säsongen har över 70 barn, både tjejer och killar, deltagit i hockeyskolan där de erbjuds möjligheten att låna utrustning. Inför kommande säsong kommer de fortsätta behöva vara både kreativa och flexibla då deras ishall ska renoveras, det känns fint att höra att prispengarna från Hejapriset kan vara en liten hjälp på vägen, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

– Vi har som mål att vara den ishockeyföreningen med lägsta avgifterna för våra unga medlemmar och pengarna från Hejapriset kommer användas för att nå det målet, säger Pål Brattberg, vice ordförande IFK Falköping IK.