Fina gesten efter vinsten – Rasmus Asplund skänker prispengar till moderklubben Filipstads IF

I söndags mötte Tre Kronor Finland i Beijer Hockey Games. Rasmus Asplund som var bäst på isen utsågs till matchens lirare och tog därmed även hem Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Asplund nu valt att ge till Filipstads IF. – Jag är född och uppvuxen i Filipstad och staden betyder mycket för mig, det är självklart att jag väljer min moderklubb, säger Rasmus Asplund.

Under Tre Kronors matcher i Beijer Hockey Games får matchens lirare även motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Under Tre Kronors match mot Finland stod Rasmus Asplund för ett imponerande spel och blev därmed utsedd till matchens lirare samt fick ta emot Hejapriset. Förutom äran innebar det också att Asplund vann 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening där medlen ska investeras i ungdomsverksamheten.

– Det känns fint att kunna ge lite tillbaka till Filipstads IF, säger NHL-proffset Rasmus Asplund.

Filipstads IF är mycket stolta och mycket tacksamma.

– Filipstads IF är oerhört stolta över att ha fått förmånen att fostra Rasmus Asplund i unga år. Rasmus är en ödmjuk person som gör alla i sin närhet till bättre hockeyspelare, även moderklubbens unga stjärnor. Med detta bidrag så kommer vi komplettera upp de materialbitar som har brister på föreningens ungdomssida. Vi hoppas även att fler unga skall inspireras av Rasmus framgångar både i landslag och NHL och önskar honom stort lycka till i kommande VM-spel, säger Henrik Skalare, kassör och ungdomsansvarig Filipstads IF Ishockey.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

–  Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi under Beijer Hockey Games möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Filipstads IF kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.