Efter vinsten – Henrik Tömmernes skänker 10 000 kronor till Frölunda HC

Under Tre Kronors match mot Frankrike stod Henrik Tömmernes för en mycket fin insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Det innebär även att Tömmernes är mottagare av Hejapriset på 10 000 kronor, pengar som Tömmernes nu väljer att skänka till sin nygamla förening Frölunda HC. – Det är en klubb som är otroligt viktig för mig, säger Henrik Tömmernes.

Matchens prestation utses av Svenska Ishockeyförbundet och huvudsponsorn Svenska Spel. I matchen mot Frankrike var det Henrik Tömmernes som stod ut.

– Henrik levererar elegant spel rakt igenom och står dessutom för tre assist. Mycket imponerande, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Förutom äran innebär det också att Henrik Tömmernes är mottagare av Hejapriset och får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet.

– Det känns fint att ge tillbaka till Frölunda HC, säger Henrik Tömmernes.

Frölunda HC är både stolta och tacksamma.

–Tack Henrik Tömmernes och Svenska Spel för ert fina stöd till Frölundas ungdomsverksamhet. Det betyder mycket för oss i vårt fortsatta arbete att rekrytera fler killar och tjejer till vår fantastiska idrott. Frölunda HC önskar Tre Kronor stort lycka till i VM, säger Mikael Ström, regions- och utvecklingsansvarig Frölunda HC.