Efter utmärkelsen – Marcus Sörensen skänker 10 000 kronor till Djurgårdens IF

Under matchen mot Österrike stod Marcus Sörensen för en imponerande insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Det innebär även att Sörensen är mottagare av Hejapriset på 10 000 kronor, pengar som Sörensen nu väljer att skänka till Djurgårdens IF. – Det är en klubb som är otroligt viktig för mig, säger Sörensen.

Matchens prestation utses av Svenska Ishockeyförbundet och huvudsponsorn Svenska Spel. I matchen mot Österrike var det Marcus Sörensen som stod ut.

– Sörensen jobbade hårt både i försvar och anfall, blockerade skott och krönte kvällen med ett viktigt mål, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Förutom äran innebär det också att Sörensen är mottagare av Hejapriset och får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet. För Sörensen var det ett enkelt val.

– Det känns självklart att ge tillbaka till Djurgårdens IF när jag kan, säger Marcus Sörensen.

Djurgårdens IF är både stolta och tacksamma.

– För två år sedan var Marcus Sörensen nere på vår hockeyskola för de allra yngsta spelarna där många fick träffa sin Djurgårdsidol på nära håll. Dessa pengar kommer bli en förlängd del i arbetet med att rekrytera nya spelare in till ishockeyn och göra det möjligt för fler pojkar och flickor att fortsätta spela. Det betyder oerhört mycket. Vi önskar Marcus och Tre Kronor fortsatt stort lycka till i VM-turneringen, säger Jonas Jansson, sportchef ungdom på Djurgårdens IF.