Efter utmärkelsen – André Petersson skänker prispengar till Tingsryd AIF

Igår mötte Tre Kronor Tjeckien i Beijer Hockey Games. André Petersson som var bäst i det svenska laget utsågs till matchens lirare och tog därmed även hem Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Petersson valt att ge till Tingsryd AIF. – Det känns självklart att välja min moderklubb Tingsryd AIF. De har varit med och forma mig till den spelare jag är idag. Jag har mycket att tacka dem för och det känns fint att kunna ge tillbaka, säger André Petersson.

Under Tre Kronors matcher i Beijer Hockey Games får matchens lirare även motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. I Tre Kronors match mot Tjeckien stod André Petersson för en fin insats och blev därmed utsedd till matchens lirare samt fick ta emot Hejapriset. Förutom äran innebär det också att Petersson vann 10 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening. Pengar som Petersson har valt att skänka till Tingsryd AIF.

– Vi i Tingsryds AIF är jättetacksamma och stolta över att André tänker på sin moderklubb. Vi lever under knappa villkor så gåvan kommer väl till pass i vår ungdomsverksamhet. Vi är givetvis glada för Andrés framgång på högsta nivå och han är alltid välkommen att hälsa på hos oss och inspirera ungdomarna, säger Jan Pyrell, ordförande Tingsryd AIF.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Under Beijer Hockey Games känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Tingsryd AIF kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.