Efter succédebuten i Tre Kronor – Patrik Karlkvist skänker prispengar till moderklubben Södertälje SK

Tre Kronor värmer upp inför VM och igår spelades den första av två matcher i Halmstad där Danmark står för motståndet. Patrik Karlkvist var bäst på isen och utsågs till matchens lirare samt mottagare av Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Karlkvist valt att ge till moderklubben Södertälje SK. – Det känns naturligt att välja min moderklubb, säger Karlkvist efter landslagsdebuten.

Under Tre Kronors matcher mot Danmark i Halmstad får matchens lirare motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Tre Kronors första match mot Danmark slutade 6–1 till Sverige. Patrik Karlkvist som stod för ett mål och en assist utsågs till matchens lirare. Därmed fick Karlkvist även ta emot Hejapriset som innebär 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening där medlen ska investeras i ungdomsverksamheten.

– Jag är glad över att kunna ge tillbaka ungdomshockeyn, säger forwarden Patrik Karlkvist.

Södertälje SK är mycket tacksamma.

– Fantastiskt kul att Patrik tänkte på oss i SSK. Särskilt då vi var hans moderklubb under ungdomsåren men att det faktiskt är tio år sedan han spelade i klubben. Vore en dröm för många SSK-supportrar om han någon gång återvände till SSK. Dessutom är det i linje med den livslånga relation vi vill skapa med alla som varit engagerade i klubben genom åren. Min tanke är att visa uppskattning för våra engagerade ungdomsledare med detta bidrag, säger Robert Andersson klubbdirektör på Södertälje SK.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

–  Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Södertälje SK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.

Fotograf: Halmstadsport