Efter storsegern – Jacob de la Rose skänker 10 000 kronor till Arvika HC

Under Tre Kronors match mot Ungern stod Jacob de la Rose för en imponerande insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Det innebär även att de la Rose är mottagare av Hejapriset på 10 000 kronor, pengar som de la Rose nu väljer att skänka till sin moderklubb Arvika HC. – Det känns fint att kunna ge tillbaka, säger de la Rose.

Matchens prestation utses av Svenska Ishockeyförbundet och huvudsponsorn Svenska Spel. I matchen mot Ungern var det Jacob de la Rose som stod ut.

– Som vanligt jobbar Jacob otroligt hårt i alla moment. Han åker skidskor på ett imponerande sätt och gör dessutom två av Sveriges mål, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Förutom äran innebär det också att de la Rose är mottagare av Hejapriset och får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet.

– Det är en klubb som ligger mig otroligt varmt om hjärtat så det känns naturligt för mig att välja  Arvika HC, säger Jacob de la Rose.

Arvika HC är både stolta och tacksamma.

– Att Jacob tänker på oss visar för våra ungdomsspelare att även om man kommer från en liten förening så finns chansen att lyckas på alla nivåer inom hockeyn. Det ger också oss frivilliga inspirationen att fortsätta jobba inom ishockeyn oavsett vilken del man ägnar sig åt. Sen är det gött å höre lite bre värmländska på bästa sändningstid, säger Fredrik Höglund, ungdomsansvarig Arvika Hockey.

– I en ishockeyförening så finns många olika delar som behöver utvecklas. Men några viktiga poster som pengarna kan tänkas gå till är domarutrustning för ungdomsdomare, målvaktsutrustning och utbildningar inom våra ungdomslag och för deras ledare. Eller helt enkelt fylla på vår bank med låneutrustning så att fler får möjligheten att prova på ishockey, avslutar Fredrik.