Daniel Brickley utsedd till Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker prispengar till Västerviks ungdomsverksamhet

Daniel Brickley är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med HockeyAllsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Brickley valt att ge till Västerviks ungdomsverksamhet. – Ishockeyn är otroligt bra på att ta hand om barn. Det är i den åldern man blir förälskad i spelet, att ungdomsverksamheter har bra förutsättningar är viktigt för samhället i stort, säger Daniel Brickley.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I september/oktober föll deras röster på Daniel Brickley som har gjort 16 poäng på sina elva första matcher och som ligger fyra i den totala poängligan.

– Personligen har det varit en bra start, men jag måste också tacka alla lagkamrater. Ishockey är ett lagspel och alla är lika viktiga, även om jag fått ta en del kredd så här i inledningen, säger backen Daniel Brickley.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsstrateg på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Västervik kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.