André Petersson är säsongens sista Månadens Spelare i SHL – skänker prispengar till Stefan Livs minnesfond

André Petersson är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHL:s huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Petersson nu valt att ge till Stefan Livs minnesfond.

SHL:s grundserie är slut och därmed har även säsongens sista Månadens Spelare utsetts. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I mars föll deras val på André Petersson, som varit i en avgörande faktor till att HV71 till sist kunde säkra ett SHL-kontakt för nästa säsong.

– Det känns kul att få den här utmärkelsen, ett betyg på att man gjort något rätt. Det har varit en riktigt kämpig säsong, men med tanke på läget vi var i med tio matcher kvar att spela, får man ändå vara stolt över hur vi kunde komma samman och klara kvalstrecket, säger André Petersson.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer komma till nytta hos Stefan Livs minnesfond, säger Mats Einarsson.