Albin Eriksson utsedd till Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker prispengar till moderklubben Bollnäs IS

Albin Eriksson är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med HockeyAllsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har nu Eriksson valt att ge till ungdomsverksamheten i Bollnäs IS. – Jag har min moderklubb att tacka för mycket, det var där min hockeybana började och det var där min passion för ishockeyn började gro. Det var otroligt kul att komma till rinken och jag fick många kompisar genom idrotten. Det är hemma för mig. Vet att det är bra drag kring ungdomsverksamheten fortfarande, det här är ett sätt att tacka dem för allt de har gjort för mig, säger Albin Eriksson.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I november föll deras röster på Albin Eriksson som gjorde totalt gjorde åtta mål under månaden vilket är bäst av alla i ligan. Eriksson hade bland annat en målsvit på sex raka matcher.

– Jaså, gjorde jag flest mål av alla i november? Det hade jag inte koll på. Det var en bra månad för min del. Vi har hittat spelet som lag och då går det bra för spelarna i laget också, som för mig. Jag har bidragit med lite mål och poäng, det är kul, säger Albin Eriksson.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsstrateg på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Bollnäs IS kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.