Efter utklassningen – Dejan Kulusevski fina gest till moderklubben

Under lördagens match mot Estland stod Dejan Kulusevski för en imponerande insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med SvFF:s huvudsponsor Svenska Spel. Matchen prestation innebär även att Kulusevski är mottagare av Hejapriset på 15 000, pengar som Kulusevski nu väljer att skänka till BP. – Det är min moderklubb, de betyder väldigt mycket för mig så det känns fint att kunna ge tillbaka, säger Dejan Kulusevski.

Matchens prestation utses av SvFFs målvaktstränare Maths Elfvendal. I matchen mot Estland var det Kulusevski som stod ut.

– Han sätter inte en fot fel under 90 minuter. Kulusevski är involverad i nästan allt som sker på planen och levererar individuellt samtidigt som han gör sina lagkamrater bättre, säger Maths Elfvendal.

Matchen prestation innebär, förutom äran, att Kulusevski är mottagare av Hejapriset och får 15 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk fotbollförenings ungdomsverksamhet. För Kulusevski var det ett enkelt val.

– Det känns självklart att välja BP, säger Dejan Kulusevski.

BP är både stolta och tacksamma.

– Grattis till priset Dejan, välförtjänt efter en fin match. Tack för att du skänker Hejapriset till oss, det värmer oss lite extra inför hösten. Pengarna kommer att användas till att fortsätta utveckla vår ungdomsfotboll så att fler barn får känna på samma kärlek till fotbollen som du Dejan, säger BP:s klubbdirektör Peter Kleve.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att BP kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.