Efter första landslagsmålet – Jesper Karlsson skänker 15 000 kronor till IF Böljan Falkenberg

Under måndagens match mot Azerbajdzjan stod Jesper Karlsson för ett imponerande inhopp och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med SvFF:s huvudsponsor Svenska Spel. Matchens prestation innebär även att Karlsson är mottagare av Hejapriset på 15 000 kronor, pengar som Karlsson nu väljer att skänka till IF Böljan Falkenberg. – Det var där allt började så det känns fint att ge tillbaka, säger Jesper Karlsson.

Matchens prestation utses av SvFF:s målvaktstränare Maths Elfvendal. I matchen mot Azerbajdzjan var det Jesper Karlsson som stod ut.

– Vilket inhopp av Jesper Karlsson, det där är en frispark och ett mål som vi alla kommer komma ihåg för en lång tid framöver, säger Maths Elfvendal.

Matchens prestation innebär, förutom äran, att man får motta Hejapriset och får 15 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet. För Jesper Karlsson var det ett enkelt val.

– Det känns självklart att välja min moderklubb IF Böljan Falkenberg, säger Jesper Karlsson.

IF Böljan Falkenberg är både stolta och tacksamma.

– Jesper är en stor förebild för alla i vår förening och det är med stor stolthet vi följer hans karriär. Som förening kan vi bara försöka ge våra tjejer och killar rätt förutsättningar för att lyckas. Men skall man ta det extra klivet så behöver man lägga mycket egen tid. Något som Jesper alltid gjort och fortfarande gör. Pengarna kommer såklart öronmärkas till vår ungdomsverksamhet, säger Magnus Falkehag, ordförande IF Böljan Falkenberg.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att IF Böljan Falkenberg kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.