Efter cupvinsten – Samuel Gustafson skänker 10 000 kronor till moderklubben Fässbergs IF

BK Häcken vann överlägset cupfinalen mot Mjälby förra veckan. Samuel Gustafson som var bäst på planen utsågs till matchens lirare och fick ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Fotbollförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Pengarna från Hejapriset väljer Gustafson nu att ge till sin moderklubb Fässbergs IF. – Det var där jag la grunden till en karriär som möjliggör att vara med om att till exempel vinna Svenska cupen, säger Samuel Gustafson.

Kaptenen Samuel Gustafson som gjorde BK Häckens fjärde mål stod för ett imponerande spel när hans BK Häcken vann cupfinalen över Mjällby. Som tack utsågs Gustafson till matchens lirare och fick därmed även ta emot Hejapriset och 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk fotbollförenings ungdomsverksamhet.

– Det känns väldigt bra att få ge tillbaka till Fässberg. Det finns många att tacka för resan jag gjort och Fässbergs IF är definitivt med på den listan, säger Samuel Gustafson.

Fässbergs IF är både stolta och tacksamma.

– Vi i Fässbergs IF är oerhört stolta över att vara Samuels moderklubb och det är därför en stor glädje att nu förstå att Samuel fortfarande har Fässbergs IF i sina tankar. Denna gåva från Samuel kommer att delfinansiera Fässbergs IF egna stipendium som tilldelas den 15-åring som visat både talang, men framförallt laganda under de gångna åren. Fässbergs IF riktar ett stort tack till Samuel och önskar han all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär, säger Michel Lyrstrand ordförande Fässbergs IF.

Sara Pettersson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Fässbergs IF kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Sara Pettersson.