Efter cupvinsten – Madelen Janogy skänker 10 000 kronor till moderklubben Falköpings KIK

Hammarby vann förra veckan cupfinalen mot BK Häcken. Madelen Janogy som var bäst på planen utsågs till matchens lirare och fick ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Fotbollförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Pengarna från Hejapriset väljer Madelen Janogy nu att ge till sin moderklubb Falköpings KIK. – Falköpings KIK är en klubb som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Utan dem hade jag inte varit här som segrare idag, säger Madelen Janogy.

Madelen Janogy gjorde två mål och stod för ett imponerande spel när Hammaby vann cupfinalen över BK Häcken. Som tack utsågs Madelen Janogy till matchens lirare och fick därmed även ta emot Hejapriset och 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk fotbollförenings ungdomsverksamhet.

– Det är min moderklubb så det känns naturligt för mig att välja Falköpings KIK, säger Madelen Janogy.

Falköpings KIK är både stolta och tacksamma.

– Det är häftigt att kunna säga att Madde Janogy fortfarande är en av ”våra” spelare efter alla år.Trots sin unga ålder så inspirerar hon och har inspirerat många fotbollstjejer, både i vår klubb och i andra klubbar. Vi ska se till att prispengarna kommer gå dit de gör mest skillnad, främst för våra barn- och ungdomsspelare. Bland annat arrangerar vi ett läger för alla våra ungdomslag varje år, där också Madde har varit med många gånger. Vi har även börjat spåna på att ordna en fotbollsresa för alla våra KIK-tjejer. Se en Hammarbymatch, evenuellt få en chans att träffa Madde på arenan innan match och höra lite om fotbollslivet just nu, säger Maria Skölving, ordförande Falköpings KIK.

Sara Pettersson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Falköpings KIK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Sara Pettersson.