Tamminen och Paljevic utsedda till Månadens Spelare

Hammarbys målvakt Anna Tamminen och Jitex BK:s Ema Paljevic har utsetts till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan respektive Elitettan i september. Som vinnare får de 10 000 kronor var av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Motiveringen för Anna Tamminen: Bajens målvakt höll nollan genom hela september och har sett till att laget är med och krigar om guldet. I segern mot Uppsala passerade hon 700 minuter i rad utan att släppa in mål.

September var en bra månad för Anna Tamminen och Hammarby. Målvakten fortsatte att bygga på sin svit med hållna nollor, som stannade vid fenomenala 757 minuter, vilket hjälpte Bajen att närma sig toppen av tabellen.

– Jag ser det som en revansch efter nomineringen i våras! Skämt åsido så vill jag dedikera det här priset till hela laget. Nu råkar det vara jag som står längst bak, men alla varit lika involverade i att vi höll nollan så pass länge som vi gjorde. Ett varmt tack till alla som röstade, inte minst våra fantastiska supportrar, säger Anna Tamminen.

Anna Tamminen var nominerad i september tillsammans med Djurgårdens Beata Kollmats och KIF Örebros Tove Enblom.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

 Som Sveriges största idrottssponsor vill Svenska Spel ta ansvar för hela resan, från gräsrotsnivå till yppersta eliten. Men fotbollen kan också påverka samhället som stark och enande kraft. Därför känns det extra roligt att dela ut det här priset som dels hyllar de bästa, dels direkt stärker klubbarnas CSR-arbete, säger Sara Pettersson.

Tamminen och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

 

Motiveringen för Ema: Fyra matcher, tre segrar och en oavgjord i september. Jitex har verkligen fått fart under benen och Paljevic mest av alla. Med sex mål på fyra matcher ligger hon just nu trea i skytteligan med sina 15 mål.

– Jag är glad och stolt över att bli månadens spelare! Det är skönt att få ett kvitto på att allt hårt jobb jag och laget gör lönar sig. Stort tack för nomineringen och priset, säger Ema Paljevic.

Ema Paljevic och Jitex BK skänker vinstpengarna till Barncancerfonden.

– För ett par år sedan gick en ung tjej i föreningen bort alldeles för tidigt. Därför känns det självklart att skänka pengarna till barncancerfonden. Jag vill kunna hjälpa människor i den mån jag kan och stötta dem som är i behov av det, säger Ema Paljevic.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.