Janogy och Egnér utsedda till årets sista Månadens Spelare

Årets sista Månadens Spelare är utsedda i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Priset i högstaserien går till Hammarbys nykrönta SM-gulddrottning Madelen Janogy och i Elitettan går priset till Alice Egnér, vars fina spel bidragit till att även Trelleborgs FF återfinns i OBOS Damallsvenskan nästa säsong.

Motiveringen för Madelen Janogy: Janogy var en bidragande orsak till SM-guldet för Hammarby och avslutade säsongen med att göra tre mål i de sista två matcherna.

– Vi har haft några väldigt fina sista omgångar och spelat grym fotboll. Som jag brukar säga så är det lätt att spela fotboll med så fantastiska spelare. Jag är jätteglad och stolt och det här delar jag tillsammans med hela laget, säger Janogy.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Som Sveriges största idrottssponsor vill Svenska Spel ta ansvar för hela resan, från gräsrotsnivå till yppersta eliten. Men fotbollen kan också påverka samhället som stark och enande kraft. Därför känns det extra roligt att dela ut det här priset som dels hyllar de bästa, dels direkt stärker klubbarnas CSR-arbete, säger Sara Pettersson.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.

Janogy och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

 

Motiveringen för Alice Egnér: Alice Egnér har varit en bidragande orsak till Trelleborgs fina säsong och avancemanget till OBOS Damallsvenskan. Anfallaren stod för sju mål i oktober och november och avslutade säsongen på bästa sätt.

Jag blir otroligt glad över denna utmärkelse och väldigt tacksam för stödet. Det gläder mig att veta att man har kunnat bidra laget och vara en viktig del i våra prestationer. Inget hade varit möjligt utan våra laginsatser och varje spelare på plan är viktig, säger Egnér.

Alice Egnér väljer att skänka sina vinstpengar till samhällsprojektet Framtidsfonden. Framtidsfonden är Trelleborgs FF:s satsning mot barn och ungdomar och alla pengar dit är öronmärkta. Syftet med Framtidsfonden är att stärka barn- och ungdomsidrotten genom att stötta specifikt denna verksamhet. Det kan vara genom inköp av material, men också i form av ekonomiskt bidrag till de som kanske behöver välja bort idrotten när pengarna inte räcker till.

Vi är otroligt stolta över våra unga spelare och att man får vara förebild för dem – så för mig är det självklart att prissumman ska gå till att hjälpa dem som inte har möjligheten att göra det som vi alla älskar mest, att spela fotboll, säger hon