Turombud

Svenska Spel är Sveriges största spelföretag med flera starka och kända varumärken. Vi har underhållit Sverige under många årtionden, och vi tänker fortsätta sätta guldkant på människors vardag även i framtiden.

Som ombud för Svenska Spel Tur säljer du framgångsrika klassiker som exempelvis Lotto, Eurojackpot, Keno, Vikinglotto och Rubbet – samt Triss, MiniTriss, DubbelTriss och Skrapspel. Svenska Spel strävar ständigt framåt – mot nya spännande produkter, mot ännu bättre ansvarsverktyg, mot ännu bättre service.  Vi vill att spel ska vara till glädje för alla, vilket också är vår vision. För att nå detta vill vi ha seriösa och ansvarsfulla ombud, som ger våra kunder en trygg och säker spelupplevelse i butik.

Vi får dagligen in ansökningar om ombudskap och vi bedömer och beslutar om vilka som skall sälja våra produkter på objektiva och icke-diskriminerande grunder. När ansökan utvärderas läggs extra vikt på butikens årsomsättning, på varuförsäljning, kundfrekvens och butikens profil. Butikens möjlighet att exponera våra produkter, dess geografiska läge, butiksyta och öppettider är också en del i utvärderingen.

Nedan kan du läsa mer om vilka krav som gäller för att bli ett spelombud när det gäller ekonomi, kostnader, utbildning och om Svenska Spel butikskoncept. Där hittar du även ansökan.

Är du även intresserad av att bli Sportombud?
Självklart kan du vara både Sport- och Turombud – så kallat Spelombud. Detta kräver avtal med både Svenska Spel respektive Svenska Spel Sport & Casino AB. Läs mer om Sportombud ›

Ansök ombud

När du läst igenom villkoren och känner att du uppfyller våra villkor går du vidare här för att bli Turombud.