VM-sexan chockade Lottovinnare i Göteborg – ”Knattarna blir tokiga när de ser mig”

Lördagens Lottodragning resulterade i en ny miljonvinst. En man i 40-årsåldern från Göteborg vann 3 171 082 kronor efter att ha fått sju rätt på Lotto 1. Ordentligt överraskad tog han emot vinstbeskedet av Svenska Spels vinnarkommunikatör, stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson.

Angelica Bengtsson, en av världens bästa stavhopperskor, sommarjobbar som vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Samtalet med Göteborgsmannen skulle bli hennes första miljonvinstsamtal och spänningen inför samtalet var stor.

– Vid första signalen var jag jättenervös, tänk om jag helt skulle tappa tråden och helt förstöra stämningen. I mina egna vinster så har ju inramningen ändå spelat en stor roll i hur minnesvärd vinsten ändå blev, säger Angelica Bengtsson.

– Men det är inte ens säkert han svarar, eller hur?, frågade jag min kollega. Och se, göteborgaren svarade inte. Och eftersom han inte svarade på andra försöket heller så hade jag lugnat mig något till tredje försöket, och då svarade han.

”Trevlig och chockad man”
När den debuterande vinnarkommunikatören presenterade sig undrade vinnaren förvånat vad saken gällde. Efter att ha frågat om han hade spelat på Lotto, och om han också rättat sina rader, fick Angelica Bengtsson klart för sig att mannen inte hade den minsta aning om vad samtalet skulle mynna ut i.

– Det var en mycket trevlig och chockad man jag hade på luren, denna nationaldag och min första dag på nya jobbet som vinnarkommunikatör på Svenska Spel. Vi rättade lottoraden tillsammans, vilket gick snabbt och automatiskt eftersom han hade spelat sina 12 rader med Joker via svenskaspel.se, berättar Angelica Bengtsson.

Mannen, som hade mycket svårt att ta in att han nu var miljonär, berättade att det var nära att han hade missat att spela den här veckan då han hade haft fullt upp på jobbet som konsult inom bilbranschen. Men i sista stund hann mannen lägga sina rader, precis som han brukar göra på lördagar.

– Sedan hade han inte tagit sig tid att rätta raderna, eftersom han fortfarande hade tankarna på jobbet. Han hade inte svarat mig till en början dels för att han inte orkade på grund av den höga belastningen från jobbet, dels för att han trodde att jag var en försäljare. Men när det ringde så många gånger var han tvungen att svara och blev dessutom intresserad då jag nämnde att jag ringde från Svenska Spel.

Alltid samma rader
Mannen brukar spela Lotto i stort sett varje lördag och hans taktik är att spela samma rader varje vecka.

– Men nu efter vinsten så ville han utöka till att spela även onsdagar, som han tidigare bara spelat på sporadiskt, berättar Angelica Bengtsson som frågade mannen om han hade några planer för vad vinsten skulle komma att användas till.

– Han berättade att han skulle betala av lån och köpa presenter eller hitta på något kul med syskonbarnen, som han är väldigt omtyckt av.

Dessutom skulle pengarna även räcka till att förlänga någon eller några av hans vanligt förekommande jobbresor utomlands, när det blir aktuellt igen.

– Det är ju lätt att man bara ser flygplatser och hotell när man åker iväg på jobb, vilket jag själv kan känna igen mig i när jag fart runt på tävlingar. Nu får den här miljonären istället i lugn och ro utforska de städer och länder han får lov att besöka. Vilken frihet!

– Från vad jag fick höra av den älskade farbrodern, som gärna försökte styra in samtalet till att höra mer om min OS-satsning, så unnar jag honom verkligen dessa 3 171 082 kronor och är väldigt glad över att samtalet med mig verkade uppskattat.

Det var när de pratade om att han kunde stanna kvar en stund efter jobbresorna som det sjönk in en andra gång hos mannen att det var väldigt mycket pengar som han hade vunnit.

– Då kunde jag påminna honom om att är det Angelica Bengtsson som ringer, då kan du vara säker på att det är sant, skrattar Angelica.

Miljonvinnaren i Göteborg önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1 den 6 juni 2020: 1 6 8 15 27 29 32
Tilläggsnummer: 5 10 18 23