Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Vetlandavinnare ännu gladare pensionärer efter mångmiljonvinst på Joker

Vetlanda är platsen där det i dagarna finns två extra glada pensionärer. Anledningen är att paret lyckades med bedriften att pricka in den vinnande kombinationen på Joker i lördags. De sju rätta numren belönades med hela tio miljoner kronor.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, har sedan dragningen försökt nå den kvinna i Vetlanda vars satsade tia blev värd en miljon gånger mer. På tisdagen nappade det på mobilen och det var ett efterlängtat samtal enligt Vetlandakvinnan:

– Min man och jag är lite småchockade. Vad skönt att du ringer och kan bekräfta vinsten. Vi har precis varit inne och rättat våra Lottorader och då visar det sig att det blev en miljonvinst på Joker.

Vi har dubbelkollat och trodde inte det var sant att vinsten var tio miljoner. Herregud, utbrast den uppspelta kvinnan och fortsatte:

– Det går inte att förstå hur många nollor det handlar om, men tio miljoner är otroligt mycket pengar. Hade vi varit lite yngre hade vi säkert hittat på en massa saker som till exempel resor, men nu kommer vi dela med oss till närmaste familjen. Det kan även bli tal om att lägga en del på välgörenhet.

Men först och främst blir det firande med tårta för Vetlandaparet. Därefter, när den första chocken lagt sig, ska de försöka samla sig och tänka igenom vad detta innebär för deras framtid.

– Men vi är i alla fall ännu gladare pensionärer än vi var innan vinsten, haha!

Det nyblivna miljonvinnarna i Vetlanda, som lämnat in sitt spel på Vasakiosken, önskar vara anonyma.

Rätt rad Joker – lördag 27 maj 2017: 9 8 6 7 7 6 9

I kväll är det en ny Jokerdragning och återigen ligger tio skattefria miljoner i potten.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74