11 av 20 dragna nummer fanns med på värmlänningens Kenokupong. Därmed vann han tio miljoner kronor.

Värmlänning ordentligt chockad framför tv:n – vann tio miljoner kronor på Keno

Efter att ha spelat samma Kenorad i omkring 20 år fick en värmländsk man i 45-årsåldern på torsdagskvällen ordentlig utdelning då han prickade in alla rätt på Keno 11. Och det var helt rätt tillfälle att lyckas med det, för på grund av den pågående Kenofestivalen fördubblades vinsten från fem miljoner kronor till tio miljoner kronor.
– Det är lite chockartat, sa mannen till Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Vinnaren, boende i Kristinehamn, hade suttit och tittat på Kenodragningen tillsammans med sin pappa. De har i många år spelat varsin rad och har också lärt sig sina rader utantill.

När mannen såg att siffra för siffra som drogs stämde överens med de nummer han sedan många år spelat, blev han mer och mer nervös.

– Det var lite chockartat med tanke på att de sex sista numren kom på rad. Man är van vid att kanske två eller tre nummer kommer på rad, men nu kom de sista sex numren ett efter ett, skrattade mannen när han några timmar senare pratade med Magnus Fridell på Svenska Spel Tur.

– Då visste man inte riktigt vart man skulle ta vägen, fyllde han in.

”Välbehövligt”
Mannen berättade att vinsten verkligen kommer vara av stor betydelse för honom. Under många år har han, som han själv beskriver det, haft urusel ekonomi.

– Så det här är välbehövligt. Jag har en del skulder och så, men nu kan jag sopa rent allt. Det blir en enorm skillnad nu, menade han.

Mannen, som önskar vara anonym, berättade också att han nu hoppas kunna förverkliga en dröm som han länge haft.

– Jag har ett stort intresse för skogsbruk och har drömt om en egen liten maskin, och en sådan lär det bli nu, haha. Det är både en hobby och terapi för mig.

Han sa också att han ska dela med sig lite till sin pappa.

– Vi spelar tillsammans. Ena raden är min och den andra är pappas, men jag lämnar in båda. Vinsten är dock min men jag delar väl med mig till pappa, berättade den nyblivne mångmiljonvinnaren.

Får rådgivning
För mannen väntar nu ett möte med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson på banken i samband med vinstutbetalningen. Där kommer han erbjudas både ekonomisk och juridisk rådgivning, en viktig del i Svenska Spels spelansvarsarbete.

– Att vinna 10 miljoner en vanlig torsdagskväll är självklart något som gör att man börjar fundera på både det ena och det andra. Det är många frågor som dyker upp och det är svårt att själv hitta svar på dem alla. Därför är det viktigt att man får råd från experter som arbetar med sådant här varje dag, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör.

Han blev också berörd av mannens berättelse.

– Alla vinnare reagerar på olika sätt. Kristinehamnsmannen hade själv sett dragningen och förstått att det var han som hade vunnit, så när vi pratades vid några timmar senare hade det hela så smått börjat sjunka in för honom, men visst var han fortfarande i chock. Det var också väldigt roligt att höra hur mycket vinsten kommer betyda för honom, hur hans liv kommer bli så mycket enklare framöver. Det är en ära för mig och för oss på Svenska Spel att få komma med den här typen av livsomvälvande besked till våra kunder.

Vinstspelet lämnades ni hon Ica Nyvalls i Kristinehamn och kostade totalt 70 kronor – 10 kronor per dag i en vecka.

Det här är Keno:

  • Keno går ut på att välja 1-11 nummer av 70. Ju fler nummer man väljer desto högre vinst har man chans till. Man kan också välja att spela Kung Keno, ett nummer av de dragna som om man har det kan öka vinsten ytterligare. Totalt dras 20 nummer per dragning.
  • Lägsta vinst är ett frispel värt 5 kr. Lägsta kontantvinst 10 kr. Högsta vinst 15 miljoner kronor.
  • Keno kostar fem kronor per rad, Kung Keno kostar också fem kronor. Radinsatsen går att justera, ju högre insats desto högre vinst.
  • Kenodragning sker varje dag och sänds i TV4.