Vårdbiträde i Västervik valde fel rad – vann 2,1 miljoner

Ibland kan fel bli helt rätt, fråga bara vårdbiträdet från Västervik som spelade på Lotto med fel rad och vann drygt 2 miljoner kronor på lördagens dragning. – Två miljoner är så himla mycket pengar för ett vårdbiträde som jag. Efter 20 år som Lottospelare är det här jättehäftigt!

Inför lördagens Lottodragning skulle en kvinna i 60-årsåldern lämna in sina två rader med Joker via mobilen men råkade istället välja fel spel i form av Eurojackpot. När hon insåg sitt fel hade en slumpmässig rad redan valts ut så kvinnan fick en snilleblixt och använde istället de utvalda Eurojackpotnumren på Lotto. En snilleblixt som visade sig vara värd mycket.

Kvinnan, som arbetar som vårdbiträde i Västervik, bytte spelform och kryssade i de nya numren på den digitala Lottokupongen men fick byta ut det högsta numret, som var 70, mot 35 som är högsta spelbara siffran på Lotto. Den totala summan för två Lottorader blev 12 kronor samt en tia på Joker och när Lottodragningen var i hamn, stod det klart att Västervikskvinnan prickat in sju rätt på sin ”Eurojackpotrad” och vunnit 2 076 468 kronor.

Vinnaren från Västervik rättade dock inte sin rad förens på måndagskvällen och Svenska Spels vinnarambassadör, som sökt kvinnan på fel telefonnummer, fick således kontakt med henne:

– Oj, vad häftigt det här är! Men det känns som jag fick en blackout när vinstmailet dök upp i mobilen. Jag tittade på det hur länge som helst utan att riktigt förstå vad som hänt. Först läste jag det som om vinsten var 20 000:-. Sedan räknade jag fel på nollorna och fick ihop 200 000 kronor.

Vinstchocken var ett faktum men kvinnan som till vardags arbetar som vårdbiträde hade ändå en plan för vinstpengarna.

– Nu kan jag lägga undan pengar till kommande pension och dessutom både resa till värmen och renovera hemma. Det här är bara helt fantastiskt!

Den nyblivna miljonvinnaren i Västervik önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 2 – lördag 11/3-17: 1-6-8-10-23-28-35

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85